iPhone intiharı sonrasındaki gelişmeler

iPhone parçalarını üreten firma Foxconn, işçisinin gizemli intiharı ile ilgili neler söyledi?

Apple'a ait bir prototipi kaybettiği için hayatına son veren Foxconn çalışanı hakkında sizlere bilgi aktarmıştık. İntihaların nedenleri arkasındaki perdeler hala kapalıyken Foxconn aniden ortaya çıkıp çalışanın ailesine tazminat ödedi.

25 yaşındaki Sun Danyong bir hafta önce bir iPhone prototipini kaybolduğu ortaya çıkınca intihar etmişti. Foxconn'un güvenlik bölümü tarafından yapılan araştırmalar yasalar tarafından izin verilen ölçüleri aştığı için intihar ile firma arasında bir ilişki olduğu düşünülmüştü.

Şimdiyse Foxconn oyuna tamamen yeni bir motif ekliyor: suçluluk duygusu. Firma, Sun'ın kaybolan prototip hakkındaki hikayesinin inanılır gibi olmadığını ve Sun'ın içinde olduğu benzer olayların daha önce de gerçekleştiğini söylüyor. Foxconn yöneticisi Lee'nin açıklaması şu şekilde: "Daha önceden de ürünleri kaybettiği olmuştu ve sonrasında bir şekilde ürünler hep ortaya çıkıyordu. Ürünleri tam olarak kimin aldığını bilmiyoruz; ama bu tip durumlar hep onun vardiyasında gerçekleşiyordu."

Foxconn yine de resmi araştırmaların sonucunu beklemek istemedi ve Sun'ın ailesine yaklaşık 30.750 Euro'luk bir tazminat ödedi. Sun'ın kız arkadaşına ise bir Apple-laptop verildi.

Sonraki Haber

Forum