iPhone'da olmayan 10 harika Android işlevi!

Android'deki bu 10 önemli işleve kırık iPhone'larda bile sahip olmak mümkün değil! İşte o işlevler.

Android ve iOS mobil işletim sistemlerinin her ikisi de oldukça iyi, ancak Android'in açık yapısı iOS'da yapamayacaklarınızı elde etmenizi sağlayabiliyor. Dolayısıyla eğer Android almaya karar verdiyseniz, bu işlevlerden mutlaka faydalanmanızı tavsiye ediyoruz. İşte Android'le yapabildiğimiz ancak kırılmış da olsa iPhone'la yapamadığımız 10 şey:

10. Alternatif klavyeler: Kelime tahmin edicisi Swiftkey'den Swype ve 8pen'e, Android'de birçok farklı klavye seçeneğine sahipsiniz ve bu uygulamaları yüklemek oldukça kolay.

9. Otomatikleştirme: En güçlü Android uygulamalarından biri olan Tasker ile belirli sürelerde ve yere bağlı olarak çeşitli ayarları açıp kapamanız mümkün.

8. Launcher'lar:
Kırık iPhone kullanıcıları giriş ekranını bir miktar özelleştirebilse de bunu Android'deki kadar yapabilmeleri mümkün değil. Üçüncü parti launcher'lar ile cebinize yeni tür hareketler, kısayollar vb. eklemeniz mümkün.

iPhone'da bulunmayan işlevler - 2

Giriş ekranlarına eklenebilen widget'lar büyük kolaylık sağlıyor

7. Widget'lar: Biraz yer kaplasalar da giriş ekranınızda bir hava durumu veya müzik çalar gibi bir aracı kullanabilmenin kolaylığını hiçbir şeye değişemezsiniz. Kırık iPhone'larda ise sadece kilit ekranına widget eklemek mümkün.

6. Taşınabilir depolama ve pil:
Android yazımının bir parçası olmasa da Android'in açık yapısı, pilinizi ve SD kartınızı yükseltmenize izin veriyor.

5. Kablosuz uygulama yükleme: Android Market veya AppBrain gibi üçüncü parti siteler sayesinde web siteleri üzerinden telefonunuza uygulama yüklemeniz oldukça kolay.

4. Özel ROM'lar: Android'de gelişmiş özellikler sunan birçok araç bir yana, işletim sisteminin en iyi yönlerinden biri de açık kaynak kodlu işletim sisteminin kullanıcılar tarafından gözden geçirilip ve kişiselleştirilip yayınlanması. Bu sayede cebinizi baştan aşağı özelleştirebiliyorsunuz.

iPhone'da bulunmayan işlevler - 3

Android cebinizin çeşitli işlevlerine web tarayıcınızdan ulaşmanız uygulamalar sayesinde mümkün

3. Telefonunuzu PC'nizden kontrol edin: Chrome içerisinden mesaj gönderip, Web tarayıcınızdan cep telefonunuzun diğer işlevlerine erişmeniz mümkün.

2. Flash desteği: İster tamamen Flash'tan oluşan siteler olsun, ister Flash videolar ve diğerleri, Flash desteğine sahip olmak, iPhone'da yapamayacağınız birçok şeyi size sunuyor.

1. Gerçek uygulama entegrasyonu: Android'de Google Voice gibi uygulamalar, işletim sistemiyle direkt olarak entegre oluyorlar. Bu sayede örneğin Google Maps'de veya tarayıcıda bir telefon numarasına dokunduğunuzda yanlış çeviriciye gitmek yerine Google Voice'e yönlendiriliyorsunuz.

Sonraki Haber

Forum