iPhone Android'i bakın nerede geçti...

Hep Android iPhone'u geçti haberleri görmekten sıkılanlara: İşte iPhone'un rakibini ezdiği an!

Dünyanın en büyük güvenlik yazılımı şirketlerinden Trend Micro'ya göre, Android tabanlı akıllı telefonlar, iPhone'larla kıyaslandığında saldırılara karşı daha savunmasız. Bu açıklama, şirketin Android tabanlı akıllı telefonlar için güvenlik paketi çıkarmasından bir hafta sonra yapıldı.

Trend Micro'nun başkanı Steve Chang'a göre, Android'in açık kaynaklı olması aynı zamanda saldırganlar açısından sistemin yapısını ve zayıflıklarını daha iyi inceleme fırsatı sunuyor. Chang, iPhone'un daha güvenli olduğunu söylüyor. Bunun nedeniniyse, Apple'ın bu konuda çok iyi olması ve bazı virüs türlerinin iPhone üzerinde çalışmasının imkânsız olması olarak gösteriyor.

Trend Micro'nun Android güvenlik paketi; virüsleri, zararlı yazılımları ve istenmeyen çağrıları engelleme yeteneklerine sahip. Bunun yanında, güvenlik paketini kurduğunuzda, web tarayıcılarına yönelik aile koruma yazılımı da yükleniyor.

Google, iddialar karşısında ne diyor?

İddiaları tam olarak reddetmeyen Google ise, kullanıcıları gerekli şekilde uyardıklarını vurguluyor ve tüm cihazlarda olduğu gibi Android telefonlarda da, kullanıcılar sadece güvenilir yayıncılardan gelen içerikleri yüklemesi gerektiğini belirtiyor.

iPhone dünyasına baktığımızdaysa, kullanıcıların yayıncıları güvenilir bulup bulmaması çok da önemli görülmüyor. Zira Apple, App Store'da yer vereceği tüm uygulamaları gözden geçiriyor. Android içinse henüz böyle bir kontrol mekanizması bulunmuyor.

Trend Micro'nun, Android sistemler için hazırladığı mobil güvenlik paketi 3,99 dolar fiyat etiketiyle kullanıcılara sunulmuş durumda. Şirkete göre, Trend Micro'nun güvenlik paketi, bulut sistem tabanlı tek Android güvenlik yazılımı.

Sonraki Haber

Forum