iPhone 7 sürpriz bir özellikle gelebilir!

Apple'ın bu patenti gerçeğe dönüşürse, iPhone 7'de çok farklı bir özellik görebiliriz!

iPhone 7'yle ilgili dedikodular birbirini kovalıyor. Şirket içinden geldiği iddia edilen bir bilgiye göre ise Apple, iki sene önce başvurduğu özel bir kameranın patentini almış bulunuyor.

ABD Patent Ofisi'nden alınan patentte ışığı "katlayarak" yansıtan bir telefoto lensinden bahsediliyor. Işığın L şeklinde yönlendirilmesi yeni bir buluş değil, hatta Apple'ın 1971'e dayanan benzer patentleri bulunuyor. Şimdiye kadar mümkün olmayan ise, teknolojinin akıllı telefonlara sığdırılması. İddiaya göre Apple, bugün teknolojiyi iPhone'a sığdırma yeteneğine sahip.

Apple, yeni teknolojiyle fotoğraf kalitesini geliştirmek istiyor. Telefonlarda kullanılan kameralar, lens için alanın kısıtlı olmasının etkilerini yoğun biçimde hissetmeye başladılar. İmaj sensörünün lensin hemen arkasına yerleştirilmesinin gerekmesi, maksimum odak uzunluğunu önemli ölçüde sınırlıyor. Apple'ın patenti, bu sorunu ortadan kaldırma potansiyeline sahip.

Patent gerçeğe dönüşürse iPhone 7'de ışığı aynayla sensöre yansıtan, özel bir sensörle karşılaşabiliriz. Ancak büyük firmaların aldığı her patentin gerçek ürünlere dönüşmediğini iyi biliyoruz. Yine de Apple mühendislerinin teknik üzerinde 2 senedir çalıştıklarını düşündüğümüzde, teknolojiyi iPhone 7'de görmek için biraz ümidimiz var.

Sonraki Haber

Forum