iPhone 4S'in yıldızı Siri iPad'e geldi ama...

Yeni iPhone 4S'in hakkında en çok konuşulan yıldızı Siri, iPad'e taşındı ama ufak bir problemi var!

Apple'ın yeni akıllı telefonu iPhone 4S pek çok farklı özelliği ile yine büyük beğeni toplamayı başardı. Ama tüm özellikler içerisinde en çok ilgi çekeni akıllı asistanı Siri oldu. Konuşmaları anlayarak, ihtiyaçlara sesli olarak çözümler üretebilen ve tavsiyeler de bulunabilen bu dijital kişisel asistan yazılımı çok kısa sürede daha eski iPhone modeli ve iPad sahiplerini kıskandırmayı başardı.

Büyük ilgi gören Siri'nin iPhone 4'te boy göstermesi de gecikmedi. Ama Siri'yi iPhone 4'e taşıyan Apple değil, jailbreak ustaları oldu. iPhone 4'te Siri çalışmasına çalışıyor ama önemli bir sorunu var; Apple sunucuları ile haberleşemiyor. iPhone 4'ten kısa bir süre sonra iPad 1'e de taşınan Siri'nin aynı problemi burada da ortaya çıktı.

Siri'nin iPhone 4 ve iPad 1'de sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlamak için uğraşan jailbreak meraklıları, Siri'yi aslında iPhone 4S bir cihazda çalıştığına inandırmayı deniyorlar. Bundan bir sonuç alıp alamayacakları kesin değil ama hiç olmazsa Siri şu anda basit internet aramaları yapmak için her iki cihazda da sorunsuz çalışıyor.

Sonraki Haber

Forum