iPhone 17 Slim, iPhone 17 serisinin neresinde olacak?

iPhone 17 Slim (ya da Air) modelinin tüm iPhone 17 serisinin neresinde konumlanacağı, yeni sızıntıyla birlikte belli olmuş olabilir.

Apple, iPhone 17 için çalışmalara başlamış gibi görünüyor. Şirketten sızan bilgilere göre, iPhone 16 Plus'ın yerini alması beklenen iPhone 17 Air (veya iPhone 17 Slim) 6,6 inç ekrana sahip olacak. Ayrıca A19 çipi ve 8 GB RAM ile gelecek.

Elbette bu özellikler Apple Intelligence'ı çalıştırmak için yeterli olacak. Telefonun ayrıca ön tarafta tek bir 24 MP kamera ve arka tarafta tek bir 48 MP kamera ile geleceği de söyleniyor. iPhone 16 Plus'ta ise çift kameralı arka kamera adası kurulumu var. Yani gerçeğe dönüşürse iPhone 17 Air, iPhone SE ve standart iPhone arasında bir yerde olacak.

Diğer iPhone 17 modellerine dair detaylar da var. iPhone 17 Pro ve iPhone 17 Pro Max'in daha iyi performans için A19 Pro çip ve 12 GB RAM ile gelmesi bekleniyor.

Gıdım gıdım RAM artıran Apple, telefonları erken mi eskitiyor?

Apple nihayet amiral gemilerindeki 8 GB RAM ısrarından 2025'te vazgeçecek gibi görünüyor. Ancak elbette, şu anda Android cihazlarda 12 - 16 GB RAM'ler standart olmak üzereyken, iPhone kullanıcıları bu RAM kapasitesine ulaşmak için 2025'te veya 2026'da yeni bir telefon satın almak zorunda kalacaklar. 

Bu aslında, Apple'ın yeni "telefon eskitme" formülü olarak dikkat çekiyor. Zira uygulamalar hızla gelişiyor ve daha fazla RAM'e ihtiyaç duyuyorlar, dolayısıyla 8 GB'la sınırlı kalan iPhone'lar bir süre sonra yavaşlamaya başlayacağı, yani akıcılıklarını kaybedecekleri için kullanıcılar daha fazla RAM'e sahip olan yeni iPhone'ları satın almak zorunda kalacaklar.

Bu tahminler şimdiye kadar duyduklarımızla büyük ölçüde örtüşüyor, ancak bazı kaynaklar 12 GB RAM'in yalnızca iPhone 17 Pro Max'e özel olacağını da söylüyor.

Sonraki Haber

Forum