iPhone 17 serisi, “iPhone tarihindeki en iddialı seri" olacak

Apple'ın iPhone 17 serisi için büyük planları var. Öyle ki, şirket içinden gelen haberlere bakılırsa seri, “iPhone tarihindeki en iddialı seri" olacak.

iPhone 16 serisi hala piyasada yeni olsa da, Apple akıllı telefonlarının bir sonraki nesli olan iPhone 17 serisi hakkındaki söylentiler ve spekülasyonlar hızla yayılmaya başladı bile. Apple’ın henüz duyurulmamış yeni telefon serisi hakkında söylentiler, çoğunlukla Cupertinolu devin iPhone 17 serisiyle beraber sınırları zorlamak istediğine odaklanıyor. İlginç bir şekilde, şirket içi kaynaklar kısa bir süre önce bu söylentileri doğruladı.

Bloomberg’den Mark Gurman’ın bildirdiğine göre, Apple'daki son yapısal değişikliklerin bir sonucu olarak Richard Dinh, iPhone ve ilgili programlar için ürün tasarımı başkan yardımcısı oldu. Apple’ın mühendislik başkanı John Ternus, mühendislik grubuna yazdığı bir bilgilendirme notunda, gelecek yılın iPhone 17 serisini “iPhone tarihindeki en iddialı seri" olarak tanımladı. Yöneticinin bu kadar büyük bir iddiada bulunmuş olması, Apple’ın 2025 yılı modelinde sunmak için nasıl özellikler geliştirdiğinin merak edilmesine neden oluyor.

Daha önce ortaya çıkan söylentilere göre Apple, Apple iPhone 17 serisinde Plus modelini kaldırarak Slim (veya Air)  modelini sunmak istiyor. Bu söylenti, Pro varyantları için 12 GB RAM gibi diğer iddiaların yanı sıra, Apple’ın yeni nesil iPhone’ları hakkında şu ana kadar duyduğumuz en güvenilir bilgilerin arasında yer alıyor.

Ancak ürün hakkında henüz herhangi bir açıklama yapılmadığı için Ternus’un “en iddialı” ürün serisi olacağını söylerken tam olarak neden bahsettiğini söylememiz şimdilik mümkün değil. Yine de, Apple’ın Samsung ve Google ile daha iyi bir şekilde rekabet edebilmek için en sonunda katlanabilir bir iPhone sunmaya hazırlanması mümkün olabilir. Nisan ayında Apple, “Çoklu Ekranlı Cihazlar İçin Kullanıcı Arayüzleri” olarak adlandırılan bir patent başvurusunda bulunmuştu ve adından da tahmin edilebileceği gibi, böyle bir patent çok ekranlı bir telefonun üretiminde kullanılabilir.

Sonraki Haber

Forum