iPhone 17 Pro'da Eylem düğmesi ve ses düğmeleri birleşebilir

Apple, iPhone 16 ile birlikte yeni bir Kamera kontrol düğmesi sunuyor. Eylem düğmesi de tüm iPhone 16 modellerinde bulunuyor. Ama iPhone 17 Pro modellerinde, bu iki düğme için büyük bir değişiklik daha görebiliriz.

iPhone 16 serisinin en öne çıkan özelliklerinden biri, yeni Kamera Kontrol düğmesi. Apple’ın telefonuna yeni eklenen bu düğme, kullanıcıların hızlı bir şekilde kameraya ve kamera ayarlarına erişebilmesini sağlıyor. Ancak gelecekte yapılacak güncellemelerle beraber, yeni Görsel Zeka özelliği aracılığıyla iPhone’un yerleşik AI’sine de erişim sunacak.

iPhone 16, yeni bir düğme kazanan üst üste ikinci iPhone nesli oldu. Geçtiğimiz yıl sunulan iPhone 15 serisiyle beraber, en azından Pro modeller özelleştirilebilen bir Eylem düğmesine kavuşmuştu. Yeni iPhone 16 neslinin tamamı, her iki yeni düğmeye de sahip.

Ancak görünene göre Apple, henüz düğme konusunu kapatmaya hazır değil. Eğer ortaya çıkan yeni söylenti doğruysa, iPhone 17 Pro’da Eylem düğmesi ve Ses tuşlarının tek bir düğme ile değiştirilmesi planlanıyor. Bu değişiklik ilk bakışta garip gözükebilir, ancak eğer iPhone söylentilerini yakından takip ediyorsanız, aslında mantıklı olabileceği görülüyor.

Majin Bu olarak bilinen, X üzerindeki bir sızıntı kaynağının ortaya attığı bu iddiaya şimdilik bir miktar şüpheyle yaklaşmakta fayda var. Ancak bu kaynak her zaman doğru Apple sızıntıları sunmasa da, Apple Watch Series 10 hakkında bildirdikleri gibi doğru çıkan sızıntıları da bulunuyor.

Bu’nun iddiası doğru çıkmasa bile, Apple’ın iPhone 17 üzerinde bir süredir çalıştığı biliniyor ve bu geliştirme sürecinde pek çok farklı tasarım değişikliğini test ettiğine eminiz. Bu tasarım değişikliklerinin arasında yeni düğme tasarımları ve işlevler de bulunabilir. Örneğin birkaç gün önce ortaya çıkan bazı sızıntılarda, Apple’ın daha önce prototipleme aşamalarında bazı iPhone düğmelerini denediği ve bunların çoğunu yeni sürüme eklemese de, sırasıyla Eylem ve Kamera düğmelerini (bazı ufak değişikliklerle de olsa) iPhone’lara getirdiğini öğrendik.

Bahsi geçen bu prototip düğmelerden birinde, Apple’ın birleşik bir Ses düğmesini taklit edecek daha büyük bir Eylem düğmesi (Project Bongo) istediği belirtiliyordu. Bu düğme planı iptal edilmiş olsa da, Bu’nun iddiası doğruysa benzer bir düğme fikri gelecek bir nesilde tekrar karşımıza çıkabilir.

Sonraki Haber

Forum