iPhone 16'nın can sıkan sorunu, iOS 18.1 ile çözülecek

iPhone 16 serisini kullananların canını sıkan rastgele yeniden başlama sorunu, görünüşe bakılırsa iOS 18.1 ile birlikte nihayet çözülecek.

Görünüşe göre iPhone 16 kullanıcıları için ilk günden beri devam eden bir sorun, en sonunda düzeltilmek üzere. Apple, Eylül ayında iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max’i piyasaya sürdüğünden beri kullanıcılar, sık yaşanan ve öngörülemeyen yeniden başlatmalarla boğuşuyor. Son iOS 18.0.1 güncellemesinde de bu sorun ortadan kalkmadı.

How-To Geek’in bildirdiğine göre, donma ve yeniden başlatma hatasının genellikle sistem uygulamaları tarafından tetiklendiği bildiriliyor, ancak bunun nedeni uygulamaların yüksek kullanım sıklığı olabilir. iPhone bekleme modundayken de yeniden başlatmalar bildirildi, ancak bunun bir tetikleyici olup olmadığı belirgin değil.

Bu sorun iPhone 16 serisinin yeteneklerini azaltmıyor olsa da, kullanıcıları rahatsız ettiği rahatlıkla söylenebilir. Neyse ki Apple, uzun zamandır beklenen Apple Intelligence güncellemesini de dahil edeceği iOS 18.1’in rastgele yeniden başlatma sorununu çözeceğini doğruladı.

MacRumors'un bildirdiğine göreyse, iOS 18.1 güncellemesiyle beraber diğer bazı hatalar da düzeltilecek. iOS 18.1 güncellemesinin, yeniden başlatma hatasını düzeltmenin yanı sıra, fotoğraflar uygulamasında 4K video izlerken aşırı ısınma sorunlarını, podcast izleme sorunlarını ve iPhone’u otomobil anahtarı olarak kullanma sorunlarını da gidermesi gerekiyor.

Ancak bu hatalar, iPhone 16 serisinin yaşadığı sorunların tamamını içermiyor. Daha genel aşırı ısınma, yenileme hızı sorunları ve Kontrol Merkezi çökmeleriyle ilgili raporlar sosyal medyada yayılmaya devam ediyor.

Sonraki Haber

Forum