iPhone 16 Pro modelleri, Samsung'un amiral gemilerini utandıracak

iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max, sunacakları depolama alanı seçenekleri ile Samsung'un Galaxy S telefonlarını utandıracak gibi görünüyor.

Samsung, 2021 yılında üst seviye Galaxy S akıllı telefonlarında microSD yuvasını kaldırdı. Samsung’un üst seviye telefonlarında microSD genişletme seçeneği olmaması, o zamandan beri cihazların Apple’ın iPhone’larıyla aynı depolama seçeneği seviyesinde kalması anlamına geliyor ve Koreli devin hayranları bunu eleştirmeye devam ediyor.

Hatta 2021 yılında Samsung, 1 TB depolama alanına sahip bir Galaxy S21, S21+ veya S21 Ultra çeşidini piyasaya sürmediği için, Apple, Galaxy’nin o sırada en yeni üst seviye telefonu olan Galaxy S21’den daha yüksek depolama seçeneği sunuyordu. Bu yıl Apple, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max’i 2 TB'lık muazzam bir depolama alanı ile sunarak bir kez daha liderliği ele geçirebilir gibi gözüküyor.

Tedarik zinciri kaynaklarına göre her iki Pro iPhone 16 modeli de 2 TB’a kadar depolama alanına sahip olacak. Ancak temel versiyonlarda ne kadar depolama alanının mevcut olacağı belirtilmiyor. Pro Max dışındaki tüm iPhone 15 modelleri, temel seçeneklerinde 128 GB depolama alanıyla geliyor ve bunun iPhone 16 serisiyle değişip değişmeyeceği henüz belli değil.

Samsung şu anda tüm amiral gemisi modellerini minimum 256 GB depolama alanıyla beraber sunuyor. En küçük Galaxy S modelleri ve katlanabilir Galaxy Z Flip modelleri bu alandaki istisnalar olarak dikkat çekiyor.

1 TB depolama alanına baktığımızda ise, Samsung tarafındaki sınırlı seçeneklerin arasında Galaxy S24 Ultra ve Galaxy Z Fold bulunuyor. Apple, 2TB iPhone 16 Pro veya 16 Pro Max’ı piyasaya sürse bile, Android telefon kullanıcıları, iPhone kullanıcıları ile karşılaştırıldığında bu tür yüksek depolama seçeneklerinin gerektirdiği bedeli ödemeye daha az istekli oldukları için, Samsung muhtemelen 2TB seçeneğini eklemek için acele etmeyecektir.

Ancak şu anda hiçbir şey doğrulanmış değil ve Apple’ın büyük güncellemelerden mümkün olduğu kadar uzun süre kaçınma konusundaki ısrarı göz önüne alınırsa, iPhone 16 serisiyle ilgili tüm söylentilerin doğru çıkmaması şaşırtıcı olmaz.

Sonraki Haber

Forum