Phone 16 kullanıcıları, sebebi bilinmeyen bu sorunla boğuşuyor

iPhone 16 modelleri çok iyi bir pil ömrü sunmaları gerekirken, bilinmeyen bir sorun nedeniyle bunu yapamıyor. En azından kullanıcıların şikayetleri bu yönde.

iPhone 16 modellerinin her dördünün de oldukça iyi bir pil ömrü sunması bekleniyordu. Ancak iPhone 16 kullanıcıları, henüz açıklanamayan bir batarya tüketimi sorunu yaşadıklarını bildiriyor. Sosyal medya ve forumlara yönelen kullanıcılar, yaşadıkları sorun hakkında detaylı açıklamalar yaptı.

MacRumors’un bildirdiğine göre, forumundaki çok sayıda kişi iOS 18’deki pil sorunlarına ayrılmış bir başlıkta iPhone 16 pil ömründen şikayet etti. Ancak bu sorunlar, iOS'u yeni bir sürüme güncellerken bekleyeceğiniz normal pil tüketimi sorunları değil ve erken iOS beta sürümlerinden birini çalıştırmakla ilgili de değil.

iPhone 16 zaten iOS 18’in kararlı sürümü yüklü olarak sunuluyor ve kısa bir süre önce Apple, bazı sorunları gidermek için işletim sistemini iOS 18.0.1’e güncelledi. Telefonda çalıştırılabilen en son iOS 18.1 beta sürümü oldukça kararlı bir şekilde çalışıyor. Ancak bazı iPhone kullanıcıları, bataryalarının olması gerekenden daha hızlı tükendiğine dair net örnekler sunuyor.

Batarya tükenmesi sorununun tam olarak kaç iPhone kullanıcısını etkilediği henüz bilinmiyor olsa da, Apple forumlarına bakılırsa, bazı eski iPhone modelleri de bu sorundan etkileniyor olabilir.

Neyse ki, birkaç hafta önce bir kullanıcının yaptığı açıklamaya göre iPhone 15 Pro Max’inde benzer bir sorun yaşıyordu ve Apple destek hizmetiyle iletişime geçtiğinde, Apple’ın sorundan haberdar olduğunu ve gelecekteki bir güncellemeyle düzelteceğini öğrendi. Ancak bu paylaşımın ardından sunulan iOS 18.0.1 güncellemesi, kullanıcıların pil ömrü sorunundan yakınmasını durdurmadı.

Sonraki Haber

Forum