iPhone 15 Pro'nun tuş bilmecesi devam ediyor: İşin içine Eylem düğmesi de girdi

iPhone 15 Pro'nun fiziksel tuşlara mı, yoksa katı hal tuşlarına mı sahip olacağı bilmecesi giderek daha da karışık bir hal alıyor. Şimdi işin içinde bir de Eylem düğmesi girdi.

Bir süredir iPhone 15 serisinde fiziksel tuşların tamamen terk edilerek bunların yerine katı hal düğmelerinin geleceği konuşuluyordu. Ancak daha sonra gelen bazı sızıntılar Apple'ın bundan vazgeçtiğini iddia etti.

Yayınlanan yeni bir iddia ise, Apple'ın iPhone 15 Pro tasarımında hem katı hal düğmeleri hem de fiziksel düğmeler kullanabileceğinin ipuçlarını veriyor.

Twitter'da @analyst941 isimli bir kullanıcının paylaştığı bir sızıntıda iPhone 15 Pro ve Pro Max'in farklı bir kapatma yöntemine sahip olacağı iddia ediliyor.

Sızıntı yapan kişi, iPhone 15 Pro'nun cihazı kapatmak veya yeniden başlatmaya zorlamak için Güç düğmesi + Eylem düğmesinin bir kombinasyonunu kullanacağını söylüyor. Geçtiğimiz haftalarda iPhone için özelleştirilebilir bir Eylem düğmesi söylentileri ortaya çıkmış ve yeni düğmenin mevcut Sessiz anahtarının yerini alacağı öne sürülmüştü. Sızıntı yapan kişi, Eylem düğmesinin cihazı kapatmaktan daha fazla iş yapacağını öne sürüyor. Bunu da kapasitif yapısı sayesinde ve baskı gücüne bağlı olarak gerçekleşeceğini öne sürüyor. Bu da cihaz üzerinde hem fiziksel hem katı hal düğmelerinin bir arada bulunmasına sebep olabilir. En azından Eylem düğmesi dokunmatik ve basınca duyarlı olabilir.

Tweet'lerine göre, kullanıcılar otomatik odaklamayı tetiklemek için eylem düğmesine hafifçe basabilecek, bir görüntüyü tıklamak için sertçe basabilecek ve bir video kaydetmek için sertçe uzun basabilecekler. Apple, Watch Ultra'da da kronometre başlatmak gibi farklı şeyler yapmak üzere programlanabilen turuncu renkli bir Eylem düğmesine yer vermişti. Şimdi bir benzerini iPhone’lara da getirecek gibi görünüyor.

Sonraki Haber

Forum