iPhone 15 Pro, iPhone 14 Pro'dan daha kalın ama daha hafif olacak

Söylentilere göre iPhone 15 Pro, iPhone 14 Pro'dan daha kalın olacak. Ama bu kalınlık farkı, telefonun daha ağır olmasına yol açmayacak; hatta iPhone 14 Pro'dan daha hafif olması bile bekleniyor. Peki Apple bunu nasıl başaracak?

Yarın yapılacak iPhone 15 tanıtımına artık saatler kaldı ve yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Ortaya çıkan en son söylenti iPhone 15'in ağırlık ve boyutlarıyla ilgili.

MacRumors kaynaklarına göre iPhone 15 Pro, iPhone 14 Pro'dan hem daha kalın hem de daha hafif olacak. Ağırlıktaki bu azalma, daha önce bildirildiği üzere paslanmaz çelik kasadan titanyum kasaya geçişten kaynaklanıyor ve bu telefonların daha hafif olacağına dair önceki söylentilerle örtüşüyor.

MacRumors'a göre iPhone 15 Pro 146.6 x 70.6 x 8.25 mm boyutlarında ve 188 gram ağırlığında olacak.  Görünüşe göre iPhone 15 Pro Max için de benzer bir durum söz konusu. Kalınlığın 7,85 mm'den 8,25 mm'ye yükseldiği söylenirken, titanyuma geçiş sayesinde telefonun ağırlığı 240 gramdan 221 grama düşüyor.

MacRumors, iPhone 15 ve iPhone 15 Plus söz konusu olduğunda, boyutların ve ağırlıkların önceki modellere çok benzer olması gerektiğini, sadece küçük farklılıklar olduğunu söylüyor. Burada, telefon kasası için yine alüminyum kullanılıyor.

Haberde kullanılan titanyumdan da özellikle bahsediliyor ve "mükemmel aşınma direnciyle" bilinen Grade 5 Titanyum ya da Ti-6Al-4V olduğu söyleniyor. Bu Pro modelleri Apple'ın şimdiye kadar çıkardığı en sağlam ve en uzun ömürlü iPhone'lar olabilir.

Dikkat edilmesi gereken nokta ise, bu iddiaların üretim öncesi bilgilere dayandığı ve Apple'ın tasarımın son halini almadan önce birkaç yönünü değiştirmiş olabileceği.

Sonraki Haber

Forum