iPhone 15 Pro modelleri, iPhone X'ten beri ilk kez zamlanacak

Türkiye'de yaşadığımız için bize çok normal gelse de Apple, iPhone 15 fiyatları ABD'de bile artabilir...Pro fiyatlarını iPhone X'ten bu yana ilk kez artıracak gibi görünüyor.

iPhone'ların, Dünya'nın neresine giderseniz gidin, her yerde pahalı telefonlar arasında yer aldığını görebilirsiniz. Ancak en azından ABD'liler için en büyük avantajlardan biri, en iyi modellerin başlangıç fiyatlarının iPhone X'in piyasaya sürülmesinden bu yana hep aynı kalması.

Ama bu durum değişebilir; iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max ile beraber bu akım kırılabilir ve bir fiyat artışı yaşanabilir gibi gözüküyor. En azından MacRumors tarafından görülen bir araştırma notunda, Haitong International Securities (Hong Kong'da bir yatırım şirketi) teknoloji analisti Jeff Pu'nun böyle düşündüğü açık.

Pu, bu fiyat artışının aslında karşılığını da vereceğinin altını çiziyor. iPhone 15 Pro Max'te bir periskop lens bulunacak. Her iki Pro modelinde de muhtemelen titanyum çerçeve, katı hal düğmeleri ve daha fazla RAM'in yanı sıra yeni bir A17 Bionic çip seti göreceğiz.

Fiyat artışlarının iyi bir haber olduğunu söylemek mümkün olmasa da bu, Pro ve Pro Max modelleri için büyük yükseltmelerin yapıldığı bir yıl olabilir ve bu nedenle en azından paranızın karşılığını aldığınızı hissedebilirsiniz.

Pu, fiyatın tam olarak ne kadar artabileceğini söylemiyor, ancak saygın bir kaynaktan geldiği için bunun güvenilir bir iddia olduğu söylenebilir. Ayrıca, Dünya genelinde yükselen enflasyonla birlikte Apple’ın yakın gelecekte bir fiyat artışı yapmaya mahkum olduğu da açık.

Tabii ki, ABD dışındaki diğer birçok bölgede, fiyat artışlarının bu kadar nadir olduğunu söyleyemeyiz…

Sonraki Haber

Forum