iPhone 14'ün Dynamic Island'ı, daha şimdiden bir oyunun baş aktörü olma yolunda...

iPhone 14 Pro ve Pro Max ile hayatımıza giren Dynamic Island, daha şimdiden mobil oyunların baş kahramanı olmaya hazır gibi görünüyor.

iPhone 14 Pro ve 14 Pro Max, 2017'den beri iPhone'da olan çentiğin yerini alan Dynamic Island ile geldi. Tabii ki geliştiriciler de hemen işe koyuldu ve yeni oyun fikirleri de dahil olmak üzere şimdiden bu özelliği kullanmanın farklı yollarını buluyorlar.

Çentiğin evriminin bir süredir beklendiğini söyleyebiliriz. 2021'de iPhone 13 serisi ile boyutu küçülürken, kullanıcılar yeni söylentilerin doğru olup olmadığını görmek için heyecanla bekliyordu. Dynamic Island, hem donanım hem de yazılım açısından iPhone'da yıllardır yapılan en büyük değişikliklerden biri gibi görünüyor ve Kris Smolka adlı bir geliştirici, şimdiden akıllı telefon oyunlarında devrim yapmak için kullanılabilecek bir yolu gösteriyor.

İkonik oyun Alleyway'i temel alan 'Hit the Island' (Adaya Vur) adlı bu konseptte, bir topa vurmak için hareketli bir platformu kontrol ediyorsunuz ve oyunun devam etmesi için Dynamic Island'a vurmanız gerekiyor.

Her vuruşta oyunun renk şeması değişiyor ve Dynamic Island'ın boyutu küçülerek vurmanın zorluğu artıyor. Bu akıllıca bir fikir ve bu kadar basit bir şeyin bile bir oyun için ne kadar çekici olabileceğini gösteriyor.

Bu konsept ile beraber, geri sayım noktalarından uyulması gereken ışık kurallarına kadar pek çok farklı şey için bu adanın kullanılabileceği aktif bir şekilde gösterilmiş oluyor.

Sonraki Haber

Forum