Apple, iPhone 14’ten beklediğimiz pek çok yeniliği iPhone 15’e mi saklıyor?

Apple’ın önümüzdeki ay tanıtması beklenen iPhone 14 serisi için yayılan söylentiler, pek çok yeniliğin iPhone 15’te ortaya çıkabileceğini gösteryor.

Apple'ın iPhone 14 ile neler yapacağını görmek için artık çok fazla beklememiz gerekmiyor . Şirketin eylül ayının başlarında bir etkinlikte iPhone  14 serisini tanıtması bekleniyor, ancak ortaya çıkan birkaç rapor, iPhone 14 için beklediğimiz yeniliklerin bazılarının iPhone 15'te karşımıza çıkacağını gösteriyor.

Tedarik zincirinden gelen haberlere göre Apple'ın iş ortağı TSMC, yıl sonundan önce 3nm çip üretimine başlayacak. iPhone 15 modellerinin en azından bazılarına güç vermesini beklediğimiz A17 Bionic işlemci de dahil olmak üzere üretilecek bu çipler, yeni fabrikasyon sürecine geçişin bir sonraki nesilde yaşanacağının işareti.  iPhone 12'den bu yana Apple telefonlarında 5nm çipler kullanıyor.

Peki, nanometrenin düşmesi ne anlama geliyor? Daha az nanometre, aynı fiziksel alanda daha az güç tüketimi ve daha iyi pil ömrü ile daha yüksek performans seviyesi anlamına geliyor. iPhone 14, 3nm çipe geçeceği yönündeki söylentilere rağmen, 5nm geleneğini sürdürecek gibi görünüyor.

USB-C Geliyor!

3nm'ye geçiş ve buna bağlı performans artışının yanı sıra, iPhone 15 Lightning yerine USB-C bağlantı noktasıyla da gelebilir. Yine, bu daha önce iPhone 14 için söylenen ancak bu yıl için olası görünmeyen bir şey.

AppleInsider'a göre , Hindistan elektronik şarj cihazlarını standartlaştıracak bir düzenleme getirmeyi düşünen en son ülke ve bu, muhtemelen Apple'ın iPad'lerinde ve Mac'lerinde olduğu gibi iPhone'larında da USB-C'yi benimsemesi gerektiği anlamına geliyor.

Avrupa hükümetleri de bu tür bir standardizasyon hakkında açıklamalar yapıyorlar ve Apple'ın iPhone'da USB-C'ye mümkün olan en kısa sürede geçerek herhangi bir kararın önüne geçmek istemesi çok olası... Bu da Eylül 2023 olabilir. Yani dolayısı ile iPhone 15’i USB-C ile görebiliriz.

Sonraki Haber

Forum