iPhone 14'te olmasa da, Pro ve Pro Max modelleri arasındaki fark iPhone 15'te çok belirgin olabilir

iPhone 15 serisi piyasaya sürüldüğünde, Pro ve Pro Max modelleri arasında devasa bir fark olabilir...

Şu ana kadar duyulan sızıntılara göre, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max, genellikle iki Pro modelinde gördüğümüz birkaç farkla gelecek. Ancak iPhone 15 serisiyle Apple, Pro ve Pro Max arasındaki farkı daha da belirgin hale getirebilir.

En azından Apple bilgileri konusunda harika bir geçmişe sahip bir analist olan Ming-Chi Kuo, iPhone 15 Pro Max periskop kameraya sahip olacakken, iPhone 15 Pro’nun daha geleneksel bir telefoto ile sunulacağını düşünüyor.

Bir periskop kamera daha fazla yakınlaştırma sunabiliyor ve uzun bir süredir iPhone'a bu kameranın ekleneceğine dair söylentiler duyuluyor. Ancak Kuo daha fazla bilgi vererek muhtemelen 5x veya 6x optik zum sunacağını (Apple'ın mevcut telefoto modüllerinde 3x), 12MP sensör kullanacağını ve f/2.8 diyafram açıklığına sahip olacağını söylüyor. Bu özellikler, Samsung Galaxy S22 Ultra gibi rakip telefonlar ile sunulan 10x optik zoom ile eşdeğer olmasa da, kesinlikle büyük bir yükseltme olacaktır.

Ancak, görünüşe göre bu yükseltme yalnızca Apple'ın en büyük ve en pahalı iPhone'unu seçmeniz durumunda kullanılabilecek. Yani, Pro sürümüne geçmeniz yeterli olmayacak ve Pro Max almanız gerekecek.

Standart iPhone 15 ve iPhone 15 Max ise herhangi bir telefoto lensten yoksun olmaya devam edecek gibi gözüküyor ve iPhone 14 ve iPhone 14 Max'in (ya da Plus'ın) bu yıl Pro modellerinden daha eski çip setlerine sahip olacağının söylendiği düşünülürse, güç konusunda da daha zayıf kalabilirler.

Sonraki Haber

Forum