iPad mini 7'nin A17 Pro'su, iPhone 15 Pro'nun A17 Pro'sundan farklı çıktı

Apple, bu hafta başında iPad mini 7'yi tanıttı ve Apple Intelligence'ı da desteklemesi için A17 Pro işlemcisini yerleştirdi. Ama şimdi, iPad mini 7'nin A17 Pro'sunun, iPhone 15 Pro'nun A17 Pro'sundan farklı olduğu çıktı.

Apple, yeni iPad mini 7'de iPhone 16 ve 16 Pro'da kullandığı A18 çiplerinden birini kullanmadı. Bunun yerine, iPhone 15 Pro modellerine de güç veren geçen yılki A17 Pro'yu seçti.

Apple yeni minik tabletine 499 dolarlık bir fiyat etiketi koydu. iPad mini 7'nin fiyatı, büyük performans artışına rağmen selefinin fiyatına eşit. Bu sebeple, iPhone SE 4 de eski modelle aynı fiyata satışa çıkabilir. Ayrıca bu örnek de bize gösteriyor ki, Apple cihaz fiyatlandırmalarını cihazların donanımına göre değiştirmiyor, kullanıcıların satın alma gücüne göre belirli seviyelerde tutuyor ve bu fiyat seviyelerine uygun cihazlar üretip rafa koyuyor.

Bu arada iPad mini 7'nin iPhone 15 Pro ve 15 Pro Max ile aynı A17 Pro çipine sahip olmadığı da ortaya çıktı. 

GPU'su biraz daha düşük kapasiteli

Phone 15 Pro'nun A17 Pro'su 6 çekirdekli CPU, 6 çekirdekli GPU, 16 çekirdekli Neural Engine ve 8 GB RAM ile geliyor. iPad mini 7'nin A17 Pro versiyonu da aslında neredeyse aynı. Tek fark GPU ile ilgili. iPhone 15 Pro ile karşılaştırıldığında 5 çekirdekli bir GPU'su var. Bu bilgi doğrudan Apple'ın web sitesinde de yer alıyor. Yani Apple, iPad mini 7'de biraz daha düşük kapasiteli bir A17 Pro çipi kullanmış durumda.

Sonraki Haber

Forum