iOS 5'deki en göze çarpan 9 özellik!

Apple'ın iOS 5 güncellemesine çok az kaldı. Peki güncelleme iPhone ve iPad'de neyi değiştirecek?

Apple'ın çok yakında yayınlanacak mobil işletim sisteminin son sürümü iOS 5, şirkete göre 200'den fazla geliştirme içeriyor. iPhone 3GS, iPhone 4, üçüncü ve dördüncü jenerasyon iPod touch, iPad ve iPad 2 ile uyumlu olacak güncelleme, bir süredir geliştiriciler tarafından deneniyor.

Güncelleme sonrasında iPhone, iPad ve iPod Touch uygulamalar için daha fazla entegrasyona sahip olacak. Bir görevi gerçekleştirmek için dokunma ve kaydırma sayısı azalacak ve belki de ortadan kalkacak.

iOS 5'de heyecan verici birçok yenilik var. Bu yazımızda iOS 5'deki en dikkat çeken 9 yeni özelliği bir araya getirdik.

Kablosuz yedekleme ve eşitleme

iCloud ile beraber çalışmak üzere tasarlanan iOS 5, bu bulut tabanlı hizmet ile tüm uygulamalarınızı, müziklerinizi ve fotoğraflarınızı çevrimiçi yedekleyebilecek, eşitleyebilecek. Bu ise iOS'lu cihazların artık PC'lere bağımlı kalmayacağı anlamına geliyor. Cihazla yapmanız gerekenleri, Wi-Fi üzerinden yapabileceksiniz. Bu, bazı iPad kullanıcıları için tableti birincil PC olarak kullanabilme anlamına gelebilir.

Daha kullanışlı kilit ekranı, Reader ve fazlası

Yeni kilit ekranı artık bomboş değil

Daha kullanışlı kilit ekranı

Telefonunuzu kilitlediğinizde ekrana gelen kilit ekranı, oldukça az bilgi sunuyordu. iOS 5'de ise kilit ekranı, tüm uyarıların bir özetini grafiksel bir listede görüntüleyecek. Bu uyarılarla ilgili uygulamalara direkt olarak geçiş şansınız da bulunacak.

Aşağı çekme

iOS 5'deki yepyeni bir özellik olan aşağı çekme, Android'in simgeleşen özelliğine oldukça benziyor. Parmağınızın ucuyla ekranı yukarıdan aşağıya sürüklediğinizde etkinliklerin ve uyarıların bulunduğu bir liste ekrana gelecek. Kilit ekranında olduğu gibi buradan da ilgili uygulamalara hızlıca gitmek mümkün olacak.

Safari için Reader

Mobil cihazlarda okumak, bir e-reader'da okumak kadar şık olmayabilir. Tabletlerde ve akıllı ceplerde araya girebilecek birçok şey bulunuyor. Ancak iOS 5'de Safari ile beraber çalışan bir işlev, çevrimiçi okuma deneyimini geliştirecek. "Reader", sayfadaki gereksiz öğeleri ortadan kaldırarak size temiz bir okuma ortamı sunacak. İçeriği saklayıp daha sonra okumak da mümkün olacak.

iMessage

iOS 5'deki anında mesajlaşma uygulaması iMessage, yeni iPhone'larda, iPad'lerde ve iPod Touch'larda yüklü gelecek. iMessage ile farklı SMS uygulamaları kullanmaya ihtiyaç kalmayacak.

Kamera uygulaması, hatırlatma uygulaması...

iOS 5'deki Newsstand uygulaması

Kamera geliştirmeleri

Kilit ekranında beliren kamera simgesi sayesinde ses düğmesini kullanarak fotoğraf çekebileceksiniz. Bu sayede hızlıca fotoğraf çekmeniz gerektiğinde iPhone'unuzun kilidini açıp kamera uygulamasını çalıştırmakla uğraşmanıza gerek kalmayacak.

Hatırlatma uygulaması

Bir takım üçüncü parti hatırlatma uygulamaları mevcut. Ancak Apple, ön-yüklü gelen Reminders ile bu piyasayı tekrar eline geçirmekte kararlı. Reminders, tipik bir hatırlatıcı uygulamasının özelliklerinin yanı sıra uyarılar ve konum bazlı hatırlatma özellikleri içerecek, iCal ve Outlook ile eşitlenebilecek.

Twitter her yerde

Twitter, iOS 5'deki bazı uygulamalarla ve işlevlerle sıkı bir şekilde bütünleşecek.

Newsstand

Dergi ve gazete okumayı sevenler, iOS 5'deki Newsstand işlevini çok faydalı bulacaklar. Bu uygulama sayesinde tüm üyeliklerinizi tek bir yerden yönetebileceksiniz.

Sonraki Haber

Forum