iOS 18 ve Android 15'e gelecek yeni emojiler ortaya çıktı

Unicode Consortium, Android ve iOS'un yeni sürümlerine gelecek 7 yeni emoji adayını yayınladı. Peki bu yeni emojileri ne zaman kullanabileceğiz?

Unicode Consortium, Unicode 16 için yeni emoji adaylarının kısa bir listesini yayınladı.

Listede yer alan 7 emoji, onaylanması halinde 2024'ten itibaren akıllı telefonlar, tabletler, dizüstü bilgisayarlar ve diğer cihazlarda yer alabilecek. Bunlar arasında bir pancar, bir arp, bir kürek, bir parmak izi, yapraksız bir ağaç, mor bir sıvı lekesi ve şişkin gözlü bir yüz yer alıyor.

Emojiler, halen beta incelemesi devam eden Unicode 16.0 standardının bir parçası ve bu sürecin 2 Temmuz'a kadar tamamlanması bekleniyor. Emojiler onaylandıktan sonra, farklı işletim sistemleri farklı stil ve çözünürlük gereksinimlerine sahip olduğundan, Apple, Microsoft ve Google gibi şirketlerin kendi varyasyonlarını geliştirmeleri gerekecek. Tüm bunlar göz önüne alındığında, yeni emojilerin kullanıcılara sunulması birkaç ay sürebilir. Çıkış tarihinin 2024'ün bitiminden önce olması bekleniyor, ancak 2025'e kadar beklemek zorunda kalma ihtimalimiz de var.

Yeni emojilerin onaylandığını varsayarsak, kullanıcıların bir işletim sistemi güncellemesini beklemesi gerekecek. Yani emojileri sonbaharda iPhone ve Google Pixel modelleriyle birlikte yayınlanacak olan iOS 18 ve Android 15'in bitmiş sürümleriyle görebiliriz.

Android 15 halihazırda halka açık beta sürümünde ve selefinin programını takip ederse muhtemelen Ekim ayına kadar tamamlanmış olacak. iOS 18 ise henüz duyurulmadı, ancak Apple'ın 10 Haziran'da Worldwide Developers Conference'a başlaması planlandığından çok yakında açıklanması bekleniyor.

Unicode Consortium, teknoloji sektöründeki en büyük şirketlerden bazıları tarafından destekleniyor. Apple, Microsoft ve Google'ın yanı sıra diğer "tam oy" veren üyeler arasında Adobe, Airbnb, Meta, Netflix ve Salesforce yer alıyor. Oy kullanmayan bazı önemli taraflar arasında Oracle, SAS ve Wikimedia Vakfı bulunmakta. Tam oy, bir tarafın her teknik komitede söz sahibi olması anlamına geliyor ve Unicode'u mesajlaşma uygulamaları gibi metin tabanlı ürünlere fayda sağlayacak bir yönde yönlendirme fırsatı veriyor.

Sonraki Haber

Forum