iOS 18, iPhone şarj cihazınız çok yavaşsa sizi uyaracak

iOS'un yeni güncellemesi şarj konusunda da bazı yenilikler getiriyor. Eğer telefonunuz normalden yavaş şarj oluyorsa, sorunu artık tespit etmeniz mümkün olacak.

Apple, geçtiğimiz günlerde iOS 18 güncellemesini resmi olarak yayınladı. Ve iOS 18'de, şarj hızıyla ilgili de küçük ama faydalı bir yenilik bulunuyor.

Tüm yeni iPhone 16 modelleri hızlı şarjı destekliyor ve iOS 18 ile eklenen yeni bir özellik, hızlı şarj konusundaki sorunların tespit edilmesini sağlayacak. iOS 18, iPhone'un Ayarlar uygulamasının Pil bölümüne eklediği uyarıyla, cihazın hızlı şarjla değil, yavaş şarj cihazıyla şarj edilmesi durumunda “Yavaş Şarj Cihazı” ibaresini gösterecek. 

Hızlı şarj yapıldığında kullanılacak yeşil rengin aksine, yavaş şarj sürecini belirtmek için Pil Seviyesi grafiğinde yeni bir turuncu renk görünecek.

Pil uzun yaşarsa, telefonun da ömrü uzar

iPhone 16 serisinin 45W'a kadar şarj hızlarını desteklemesi bekleniyor. Ancak Apple'ın web sitesindeki teknik özellik sayfalarında yalnızca 20W USB-C şarj hızı ve 30W MagSafe şarj hızı belirtiliyor. iPhone 16 serisinin gerçekten 45W şarjı destekleyip desteklemediğini şimdilik doğrulamak mümkün değil.

iOS 18 ayrıca kullanıcılara daha önce mevcut olan %80 sınırına ek olarak %85, %90 ve %95 şarj sınırı belirleme seçeneği de sunuyor.

Kullanıcıların şarj kalitesini ve pil durumunu kontrol edebilmesi önemli bir detay çünkü bu sayede pilin uzun vadede ömrünü uzatmak mümkün olabiliyor, bu da telefonun ömrünü uzatmak için etkin bir yöntem.

Sonraki Haber

Forum