İnternetten ne gönderdiğinize dikkat edin!

14 yaşında bir kız bu adama çıplak fotoğraflarını gönderdi, Facebook'ta başına gelmeyen kalmadı...

27 yaşında California'da yaşayan James Dale Brown, 14 yaşındaki bir kızdan seks kaseti istemek ve bu yönde tehdit etmekten dolayı tutuklandı. Aslında olaylar 2008 yılında başlıyor. Bir şekilde 14 yaşındaki kızın uygunsuz fotoğraflarını ele geçiren Brown daha sonra genç kızı Facebook'ta bularak şantaj yaptı.

Fotoğrafları, Facebook'taki arkadaşlarından birine göndermekle tehdit eden Brown, kızdan kendine ait seks videosu çekmesini istedi. 14 yaşındaki adı açıklanmayan kız, Brown'un dediklerini yapmayınca Facebook arkadaşlarından birine bu fotoğraflar gönderildi. Olaydan beş gün sonra ise Brown tutuklandı, şantaj yapmak ve çocuk pornosu suçlamalarıyla 30 yıl hapsi isteniyor.

Aslında bu olay bir ilk değil...

Hatırlatma sorularını dikkatli seçin...

Buna benzer bir olayı George Bonk da yapmış ve yine California'da
yaşayan adam 3.200 e-posta hesabına, kadınların uygunsuz fotoğraflarını bulabilmek için girmişti. E-posta şifrelerini bulabilmek içinse hatırlatma sorularını kullanmış. Tabii ki bazı hatırlatma sorularının cevaplarını Facebook gibi bir siteden bulabilmek oldukça kolay.

Yapılan araştırmalara göre kadınların yüzde 6'sı mesajla çıplak ya da çıplağa çok yakın fotoğraflarını gönderiyor. Yaşı 19-29 arasında değişen kadınlarda bu oran yüzde 13'e çıkıyor.

Sonraki Haber

Forum