İnternette özgürlük savaşları kızışıyor

İngiliz hükümeti ülkedeki birçok insanı diken üstünde tutacak bir girişimde bulunabilir...

11 Eylül sonrasında hızla artan terör korkusu, devletlerde genel bir paranoya hali yarattı. Bu konuda en aktif ülkelerden biri ise İngiltere. Ülkede terörle mücadele amacıyla akıl almaz bir uygulama başlatılacağı söylentileri ise vatandaşlarını ikiye böldü.

Hükümetin de sıcak baktığı bilinen uygulamaya göre devletin özel bir birimi, İngiltere'deki tüm internet ve cep telefonu trafiğini sürekli olarak kontrol edecek ve bu bilgileri bir veri tabanında kaydedecek. Hatta bu uygulamanın alt yapı araştırması bile tamamlanmış durumda. Çalışmaya göre bu uygulama 2 milyar Sterlin, yani yaklaşık 4,7 milyar TL'ye mal olacak.

İngiliz hükümeti adına konuyla ilgili yorum yapan Jacqui Smith; "Polis ve diğer suçla savaş birimlerinin ellerinde işlerini yapabilmek için gerekli tüm araçların olması son derece önemli. Fakat şu anda bahsedilen tek merkezden kontrol uygulamasına dair hiçbir plan yok" diye konuştu ama İngilizlerin bir kısmı bu açıklamayı inandırıcı bulmadı. Devletin terörle mücadele adına çok büyük bir kişisel hak ihlallerine yol açabilecek bir kontrol istediğini düşünen İngilizlerin sayısı oldukça yüksek.

Sonraki Haber

Forum