Internet Explorer 9 şirketleri çekecek mi?

Şirketler Internet Explorer 9 için Windows 7'ye geçecek mi, yoksa tam tersi mi olacak?

Microsoft'un yeni internet tarayıcısı Internet Explorer 9 oldukça olumlu yorumlar aldı, peki ama ne kadar etkili olacak?

Bir zamanlar pazar payı yüzde 90'larda olan tarayıcı,günümüzde yüzde 60 seviyelerinde seyrediyor. Önce Firefox ve ardından Chrome, onun payından parça almayı başardılar.

IE bir süredir istikrarlı seyrediyor ancak Chrome bir yıldan az sürede yüzde 7.5'a yükseldi. Şimdi mesele Firefox ve Chrome'un XP üzerinde sağladıkları avantajlarile ön plana çıkıp çıkmayacağı oluyor. Zira Internet Explorer 9, Windows XP desteklemiyor.

İş dünyasında yapılan analizlere göre şirketler Internet Explorer 9'a geçmek için Windows XP'yi terketmeyecek. Ancak bununla birlikte IE9 da zaten Windows 7'ye geçmeyi düşünen şirketler için iyi bir sebep daha olacak. IDC analisti Tom Mainelli'nin açıklamasına göre IE9 ateşe biraz daha benzin dökmüş olacak.

IDC'den sistem yazılım analisti Al Gillen da bu görüşe katılıyor. Özellikle eski sürümlerde kalan şirketlerin IE9'a geçişinin vakit alacağını düşünüyor. IE9'un şirkete özel uygulamalar ile uyumluluğunun test edilme sürecinin zaman alacağını kaydediyor.

Sonraki Haber

Forum