Internet Explorer 9 bu kez sınıfta kaldı

Microsoft'un beklenen tarayıcısı Internet Explorer 9, çok tartışılacak bu testte nasıl geride kaldı?

Internet Explorer 9'un hızıyla öne çıkması bekleniyordu, fakat bir Web optimizasyon şirketinin yaptığı ve çok tartışılacak araştırmaya göre tarayıcının hızında kayda değer bir gelişme yok.

Strangeloop'un başkanı Joshua Bixby, Webpagetest'i kullanarak Internet Explorer 6'dan 9'a kadar olan sürümlerin hızını ölçtü. Alexa'da en önde gelen web sitelerinde test edilen IE9, sayfa yükleme süresinde önceki sürümlerden çok küçük bir farkla öne geçerken, sayfaların ilk görüntülenmesi ve tarayıcı tarafından işlenmesinde biraz daha yavaştı.

Yapılan bu ölçümler, Microsoft'un en büyük gelişmeyi aslında Internet Explorer 9'la değil IE8'le yaptığını gösteriyor.

İddialı yeni JavaScript motoru Chakra'ya ne oldu?

Peki ya IE8 ve Firefox'dan çok daha hızlı olduğu söylenen JavaScript testleri ve Microsoft'un iddialı yeni JavaScript motoru "Chakra"ya ne oldu? Strangeloop'tan Kent Alstad'a göre bu birçok popüler web sitesinde etkili olmayacak.

IE9'daki hız artışları, HTML5 ve Ajax gibi ilerde daha popüler olacak yeni tekniklere dayanıyor. Bununla birlike Engadget'ın yaptığı testlere göre IE9, önceki sürümlerine göre biraz daha çabuk yükleniyor, fakat Chrome'u bu alanda hala geçemiyor.

Sonraki Haber

Forum