Intel sert çıktı!

Intel'den Mobil Okul Bilgisayarı ile ilgili çıkan tartışmalara sert cevap geldi.

Daha önce Ankara Evliya Çelebi İlköğretim Okulu ile pilot çalışması yapılan, hafif ve darbeye dayanıklı olma özelliğiyle öğrencilerin rahatlıkla kullanabileceği anlaşılan ve Bahçeşehir Koleji tarafından da 1. Sınıf öğrencileri için 2007-2008 öğretim yılı itibariyle kullanılmaya başlanan Intel Mobil Okul Bilgisayarı hakkındaki tartışmalar sürünce Intel bir basın bildirisi yayımladı. Bildiride özetle ürünün tamamen eğitim programına destek amacı ile üretildiği, perakende satışı da olmadığı için fiyatı konusunda spekülasyon yapılmaması gerektiği belirtiliyor.

Basın açıklamasının metni

Basın Açıklaması
İstanbul, 4 Ekim 2007

Değerli Basın Mensupları,

Son günlerde, birtakım yazılı ve görsel yayın organlarında yanlış anlaşılmalara yol açabilecek bir içerikle yer bulan Intel Classmate PC (Mobil Okul Bilgisayarı) ile ilgili sizleri, kaynağından doğru bilgilendirmek isteriz.

Intel Mobil Okul Bilgisayarı, Intel'in bilgisayar, İnternet ve teknoloji kullanımının artırılarak, toplumlara katma değer yaratılması vizyonuyla başlattığı ve tüm dünya genelinde uyguladığı "World Ahead" programının bir parçası olarak geliştirilmiştir. Intel, World Ahead programıyla bilgisayar kullanan kişi sayısına 1 milyar kişiyi daha katmayı ve şu anda 1,13 milyar olan İnternet kullanıcısı sayısını da 2011 yılı itibariyle 2 milyara ulaştırmayı amaçlamaktadır.

İlk ve orta öğretim okulları öğrencileri için özel olarak tasarlanan Mobil Okul Bilgisayarı, Intel'in teknolojinin eğitime entegre edilmesi ve öğrencilerin eğitiminde birebir kullanılması konusuna verdiği büyük önemin ve bu yönde sürdürülen çalışmalara sağladığı desteğin bir göstergesidir. Ayrıca, Intel'in tüm dünyadaki insanların bilgisayar, İnternet ve teknoloji ile hayatlarını zenginleştirerek, hayallerini gerçekleştirebilmelerini sağlamak için yenilikçi teknolojiler geliştirmek ve uygulamak misyonunun da bir tamamlayıcısıdır.

Daha önce Ankara Evliya Çelebi İlköğretim Okulu ile pilot çalışması yapılan, hafif ve darbeye dayanıklı olma özelliğiyle öğrencilerin rahatlıkla kullanabileceği Mobil Okul Bilgisayarı, Bahçeşehir Koleji tarafından da 1. Sınıf öğrencileri için 2007-2008 öğretim yılı itibariyle kullanılmaya başlanmıştır.

Modern teknolojiyi kullanarak, modern ve birebir eğitim gerçekleştirme çabasıyla geliştirilen Mobil Okul Bilgisayarı tamamen bu programa özel bir üründür. Exper, NEC ve daha farklı distribütörler aracılığıyla Türkiye'ye yayılacaktır, ancak bu ürünün perakende satışı olmayacaktır. Bu nedenle, Intel Mobil Okul Bilgisayarı'na biçilmiş bir fiyat yoktur ve bazı yayınlarda yapılan açıklamalarda verilen fiyatlar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.

Konu ile ilgili sizi aydınlatabildiğimizi umarak, Intel Mobil Okul Bilgisayarı hakkındaki dosyayı ekte bilginize sunarız. Bu konudaki sorularınız için bizlerle irtibata geçmenizi rica ederiz.

Saygılarımızla,
Intel Türkiye

Mobil okul bilgisayarının özellikleri

INTEL MOBİL OKUL BİLGİSAYARI
Öğrenciler için özel olarak tasarlanan ve 2007 Mart ayında piyasaya sürülen Mobil Okul Bilgisayarı, World Ahead programının bir parçası olarak geliştirilmiştir. Teknolojiyi herkes tarafından erişilebilir kılmak amacı güdülen program çerçevesinde geliştirilen Mobil Okul Bilgisayarı, eğitimde dönüşümü sağlamak amacıyla düşünme ve öğrenmeyi destekleyen tam fonksiyonlu, düşük maliyetli, mobil bir bilgisayardır.

Öğrencilerin, öğretmenlerin, velilerin ve idarecilerin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde geliştirilen Mobil Okul Bilgisayarı'nın özelliklerinden bazıları aşağıda verilmiştir:

• Sağlam, taşınabilir eğitim çözümü
o Her gün kullanıma dayanıklı ve sınıfa kolay adapte olacak küçük tasarım
o Taşınması kolay, hafif, kullanımı kolaylaştıracak kılavuz kitap
o Çalınmaya karşı güvenlik özelliği
o Dahili kablosuz erişim imkanı
o Öğrencilere işbirliği içinde çalışma, bilgi alışverişi ve e-öğrenme imkanı
o Öğretmenlerin katılımı izlemelerini ve derse hazırlanmalarını kolaylaştırıcı, etkileşimli materyaller ile derslerini destekleyici
o Ailelerin çocuğun okuldaki gelişimini izleme ve öğretmenle paylaşmasını sağlama
• Kişiselleştirilmiş öğrenim bilgisayarı
o Entegre yazılım ve donanım, sınıf/öğrenme/içerik yönetimi imkanı
o Eğitim ve öğretime eğlence, işbirliği ve katılım sağlama
• Kolay kullanım
o X86 full işlemci üzerine kurulu, standart PC ekosistemi ile tam uyumlu içerik, uygulama ve işletim sistemleri ile öğrencilere yaygın teknolojiyi kullandırma
o Minimum BT altyapısı WLAN ve geçici ağ bağlantıları gerektirmesi

Teknik Özellikler

  • Ultra düşük enerji tüketimi sağlayan Intel® Mimari ürünü Intel Mobil işlemci
  • Flash bellek teknolojisi
  • 7 inç 18 bit full renkli LCD ekran
  • 802.11b/g kablosuz ağ bağlantısı
  • 3 saati aşan kullanımı ile şarj edilebilir pil
Sonraki Haber

Forum