Intel'in Türkiye'deki eğitim projeleri

Intel CEO'su Barrett Dijital Dünyana Beni Dahil Et projesini tanıttı, CHIP Online yerinde izledi!

Intel Yönetim Kurulu Başkanı Craig Barrett, 2-3 Aralık tarihlerinde gerçekleştirdiği üçüncü Türkiye ziyaretinde, dijital içeriği desteklemek için Intel Türkiye tarafından Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle geliştirilen "Dijital Dünyana Beni Dahil Et" program projesinin tanıtımını yaptı ve üniversite eğitimini de destekleyecek olan Intel'in bağışladığı Wimax Ar-Ge laboratuvarının açılış törenine katıldı.

Intel Yönetim Kurulu Başkanı Craig Barrett, tüm Türkiye'deki öğrenci ve öğretmenler için sınırsız bir kaynak ve yardımcı öğrenim ortamı sağlayan ve İnternet'te sosyal bir paylaşım platformu yaratmayı amaçlayan "Dijital Dünyana Beni Dahil Et" programının pilot tanıtımını gerçekleştirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle hazırlanan "Dijital Dünyana Beni Dahil Et" eğitim portalı, Intel ve Türkiye'nin temel eğitim sistemini birbirine bağlayan 1 yıllık işbirliği sonucunda ortaya çıktı. Web temelli içerik, Intel'in uluslararası World Ahead inisiyatifinin dijital içerik hedeflerine uygun şekilde, Türkçe ve yerel olarak geliştirildi.

Aynı zamanda Birleşmiş Milletler Bilgi İletişim Teknolojileri ve Geliştirilmesi İçin Global İşbirliği Başkanı olan Dr. Barrett, "Eğitim temelli sosyal bir ağ, öğrencilerin öğrenime katılımlarını artırması ve şimdiye kadar teknoloji kullanımından yararlanamamış öğrencileri de kapsaması açısından önemli bir adımdır. Intel olarak, bu eğitim portalının Türkiye'nin geleceğine önemli bir katkı sağlamasının yanı sıra, öğrenci ve öğretmenler için tamamlayıcı bir araç olacağını düşünüyor ve hem okullar için daha fazla yerel içeriğin geliştirilmesini hem de öğrencilerimizin dijital dünyaya katılımlarını teşvik edeceğini umuyoruz" dedi.

Tanıtımda öğrencilerin Barrett karşısında segilediği online demolar hayranlıkla izlendi. Bu demoda, proje ile neler yapılabileceği ve öğrencilerin aralarındaki sınırların nasıl kaldırılabileceği mükemmel bir şekilde sergilendi. Özellikle sanal müze ve beyaz tahta uygulamaları ilköğretim okulu öğrencileri arasında son derece popüler ve çok yaratıcı uygulamalara açık. Aynı zamanda öğretmenlerin de bu portal ile neler yapabilecekleri ve öğrencileri ile nasıl bağlantı kurabilecekleri de demolarda ayrıntılı biçimde aksettirildi.

Portal neler vaat ediyor?

"Dijital Dünyana Beni Dahil Et" eğitim portalı www.benidahilet.org adresinde yayında.

Dijital bölünme ortadan kalkacak
"Dijital Dünyana Beni Dahil Et" eğitim portalı (www.benidahilet.org), yaratıcılık ve interaktif öğrenim ile okullar, öğretmenler ve öğrenciler arasındaki işbirliğini teşvik etmek için tasarlandı. Eğitim portalı, zaman içinde dersler ve ev ödevlerinden sunum ve videolara kadar, eğitime ilişkin giderek büyüyen bir içeriğe sahip olacak.

Geliştirilmesi aşamasında Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Habitat İçin Gençlik Derneği ve Türkiye Bilişim Vakfı'yla da işbirliği yapılan proje, başlangıçta pilot proje olarak 11 ilk, orta ve lise dereceli okulda yürütülecek. Şu anda her okulda 10 öğretmen ve 60-100 kadar öğrencinin aktif katılımıyla dört ilkokulda uygulanan proje, 2 yıllık süreçte daha fazla okulda uygulamaya geçecek. Projenin sonraki aşamalarında öğrenim kaynakları, Türkiye'deki 44 bin ilk, orta ve lise dereceli okulun tamamında hazır olacak ve Türkiye'nin geleceğinin şekillendirilmesine yardımcı olmak için 15 milyon öğrencinin ve 600 bin öğretmenin erişimine açılacak.

Barrett'in programı yoğun

Craig Barrett'ı iki günlük Türkiye ziyaretinde çok yoğun bir program bekliyor.

Craig Barrett'ın iki günlük Türkiye ziyareti, World Ahead programı çerçevesinde Ortadoğu ve Afrika'ya yaptığı gezinin bir parçasıydı. 2 Aralık günü Ankara'da Başbakan Tayyip Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Tarım Köy İşleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker'le bir araya gelen Barrett, her yıl düzenlenen 6. eTR (eTürkiye) Ödülleri etkinliğine Ana Konuşmacı olarak katıldı.

Barrett, Intel'in eğitim ve gelişim amaçlı kullanılmak üzere bağışladığı yeni Wimax laboratuvarını açmak için Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ni de ziyaret etti. ODTÜ ve bölgedeki diğer üniversiteler tarafından eğitimin yanı sıra Ar-Ge amaçlı olarak da kullanılacak laboratuvar, Intel'in geniş bant İnternet'e her an ve her yerden erişim açısından büyük bir atılım olduğuna inandığı mobil WiMAX teknolojisinde yenilikçiliği desteklemeye odaklanacak.

Barrett ayrıca, Türkiye'de 2003'ten beri uygulanan Intel® Öğretmen programı kapsamında verilen eğitimlerin 100 bin öğretmene ulaşmasının kutlama yemeğine de katıldı. Öğretmenlerin teknolojiyi sınıf ortamına entegre etmeleriyle eğitimi geliştirmeyi amaçlayan programın, 2011 sonuna kadar Türkiye'de 500 bin öğretmene ulaşması hedefleniyor.

chip.com.tr - Basın bülteni

Sonraki Haber

Forum