Intel, ev eğlencesini yeniden tanımlıyor

Gelişen dijital eğlence endüstrisindeki fırsatlara ve gelişmelere işaret eden Intel yöneticisi Don Macdonald, teknolojideki gelişmelerin, yeni Internet hizmetlerinin, hem evde hem de dışarda dijital içeriğe erişiminin kolaylaşmasına yardımcı olduğunu söyledi.

Tüketiciler aynı zamanda ve her şekil ve boyuttaki dijital cihazda ve ekranda keyifle izleyebilecekler.

Intel Developer Forum’da konuşma yapan Intel Başkan Yardımcısı ve Dijital Ev Grubu Genel Müdürü Don Macdonald, Intel’in geniş bir bilgisayar, tüketici elektroniği (CE), mobil platformlar ve teknolojiler ailesi geliştirmekte olduğunu ve dijital ekranlardan kablolu ve kablosuz teknolojilere kadar çeşitli dijital ev teknolojileri için de endüstri temelli standartları savunduğunu belirtti. Macdonald, Intel’in tüketicilerin dijital eğlence deneyimini en üst seviyeye çıkarmak için tasarlanmış olan platform markası Intel® VIIVTM Teknolojisini de açıkladı.

Macdonald, “Dijital teknoloji, yeni içerikler, çeşitli medya dağıtımını ve yenilikçi dijital cihazları destekliyor, bütün bunlar yeni bir dijital eğlence endüstrisinin geliştiğine işaret ediyor. Dijital eğlenceyi, erişimi kolay ve evde farklı cihazlarla izlenebilecek hale getirmeye yönelmemizle birlikte, onbinlerce şirket, şimdiye kadarkinden daha yenilikçi cihazlar, içerik ve yazılımlar sağlama konusunda büyük bir fırsat yakaladı. Intel Viiv teknolojisi, bu amacı açıklayan bir örnektir” dedi.

Intel Viiv (‘’vayv’’ olarak telaffuz edilir ve İngilizce “five” kelimesi ile kafiyelidir) teknolojisine dayanan bilgisayarlar, uzaktan kumandayla kolayca yönetilecek ve birçok Intel teknolojisinden güç alacak. Intel Viiv teknolojisi ile uyumluluk sertifikasyonuna sahip bir çok tüketici elektroniği cihazı, yazılımlar ve internete dayalı içerik hizmetlerinin bulunduğu (filmleri, müziği, fotoğrafları ve oyunları içeren) Intel Viiv Teknolojisi, tüketiciler için ev eğlencesinde yeni bir dönemi de başlatacak.

Dijital Ev için Çift Çekirdekli Teknoloji ve Tüketici Elektroniği Platformları

Konuşması sırasında MacDonald, Intel’in kod adı “Yonah” olan gelecek kuşak çift çekirdekli işlemcisine dayanan ve kod adı “Golden Gate” (Altın Geçit) olan küçük ve şık bir konsept bilgisayarını da gösterdi. Çift çekirdekle desteklenen performans, enerji tasarrufu sağlayan bir platformla birlikte, daha küçük ve daha şık pek çok tasarıma izin veriyor. Yüksek tanımlı (HD) video’lar çalıştırabilen veya oyun görüntülerini gerçeğe yakın bir şekilde gösterebilen Golden Gate, televizyon sehpasının rafına sığabilecek kadar küçük.

Intel, Plazma TV ve MP3 çalar gibi tüketici elektroniği cihazlarını güçlendirmek için platformlar geliştiriyor. MacDonald, düz panel ekranlarda daha keskin görüntüler ve daha doğru renk üretimi sağlayan, güçlü ‘tek-yongada-sistem’e sahip, multimedya ekran işlemcileri serisi olan Intel’in Oplus™ MN301’ini de ilk kez tanıttı. Çift kanallı HDTV için üretime hazır referans tasarımlar şu anda hazır durumdalar. Intel, Oplus ve Oplus™ Image Perfecting Engine’i 2005 Nisan’ında satın almıştı.

Endüstri Standartları önem taşıyor

Macdonald, endüstri standartlarının, evdeki cihazlar arasında hızla ve kolaylıkla taşınan dijital içeriği sağlamak için büyük bir öneme sahip olduğunu söyledi. Intel, standartlar üzerine çalışan gruplar ve birliklerle yakın bir çalışma içinde bulunuyor. Bu birlikler arasında, dünya çapında 240’dan fazla üyeye ulaşan Dijital Yaşam Ağ Birliği, WiMAX, Wi-Fi ve Kablosuz USB gibi kablolu ve kablosuz teknolojiler de yer alıyor. MacDonald, Intel’in, evde veri paylaşımının bir yolu olarak elektrik kablolarının kullanımını geliştirmeye çalışan HomePlug Endüstri Birliği’ne yeni katıldığını söyledi.

Intel, tüketicilerin satın aldıkları içerikler ve yüksek tanımlı (High Definition – HD) video’yu uygun bir şekilde izlemelerini sağlamak için, standart bir ekran arabirimi sağlama konusunda da endüstri ile birlikte çalışıyor. Şirket, standart bir ekran arabiriminin, dijital ev için önemli olduğuna inanıyor.

Sonraki Haber

Forum