Instagram, profil kartları özelliğini sunmaya başladı

Instagram, kullanıcıların hesap isim ve adreslerini paylaşmalarını kolaylaştıran, profil kartı isimli yeni bir uygulamaya başladı.

Instagram, kullanıcılarının hesap adreslerini ve profil bilgilerini paylaşmasını kolaylaştıran Profil Kartı özelliğini hizmete soktu.

Yeni özellik, bir anlamadan kullanıcılarının "Instagram Kimlik Kartı" işlevi görüyor ve kullanıcının profil sayfasında "Profil Kartı" linki ile beliriyor. Bu linke tıklayan kullanıcılar, önlü arkalı bir kart tasarımıyla karşılaşıyor. Ön yüzden profil fotoğrafı ve profil bilgileri yer alırken kartın arkasında hesap adresine giden bir QR kodu bulunuyor.

Kullanıcılar dilerse kartın ön yüzündeki bilgileri ve avatarlarını da değiştirerek farklı görünüme sahip bir profil kartı oluşturabiliyorlar. Ancak arka yüzdeki QR kodu değiştirilemiyor ve kod doğrudan kullanıcının profil sayfasına gidiyor.

Zuckerberg aslında ne yapmak istiyor?

Aslında yeni profil kartları tam olaran Snapchat'teki profil kartlarının bir kopyası. Zaten instagram da büyük oranda Zuckerberg'ün Snapchat'e hayran olması ama Snapchat'i satın almak için yaptığı tekliflerin kabul edilmemesi sonucunda Snapchet'i taklit etmek için şekillenmiş bir sosyal medya uygulaması.

Yani Zuckerberg Instagram üzerinde yoğun şekilde Snapchat'i taklit etmeye devam ediyor. Bugün Instagram'da gördüğümüz pek çok özellik aslında bir zamanlar Snapchat'in icat edip gençlere sevdirdiği özelliklerden oluşuyor. 

Öte yandan Meta, bu kartlar sayesinde kullanıcıların hesaplarını başkalarına tanıtmalarının kolaylaşacağını düşünüyor. Yeni kartlar aslında bir tür kartvizit olarak da işlev görebilecek. Bir arkadaş toplantısında, bir tanışma sırasında kullanıcılar birbirinin instagram hesabını hızlıca takibe alabilecekler. 

Zuckerberg yakın gelecekte bu özelliği telefon tokuşturarak profil kartlarını değiştirmeyi sağlayan yeni yeteneklerle de destekleyebilir gibi görünüyor. Başka bir deyişle, Instagram profil kartları yakında kartvizit yerine geçebilecek pratik bir sosyal medya takipleşme aracına da dönüşebilir, çünkü bu kartları oluşturduktan sonra onları yakın alan iletişim yeteneğine sahip telefonları tokuşturarak paylaşmak artık işten bile değil.

Sonraki Haber

Forum