İnsanlığı yok edebilecek grip virüsü bulundu!
Bilim adamları, tüm insanlığı bir anda dünyadan silecek en tehlikeli virüsü buldu!
University of Wisconsin-Madison'dan profesör Yoshihiro Kawaoka, göreceli olarak düşük, level 2 biyolojik güvenlik seviyeli bir laboratuvarda çalışırken, insan bağışıklık sistemini tamamen es geçebilen bir grip virüsü türevi geliştirdi. Bu, genetik mühendisliği ürünü virüs, H1N1 adlı ve beş yıl kadar öncesinde 500.000 insanı öldürmüş olan bir virüsün üzerine kurulu.
Günümüzdeki pek çok insan, H1N1 gribine karşı belirli bir bağışıklık geliştirmiş durumda. Bu yüzden de H1N1, artık göreceli olarak düşük tehdit seviyesine sahip bir virüs olarak gözüküyor. Ancak Kawaoka'nın genetiği değiştirilmiş H1N1 virüsü, vücudumuzdaki antikorlardan "kaçabilme" yeteneğine sahip durumda. Bunun sonucu olarak da, insan bağışıklık sistemi ve devamında insan popülasyonu, bu salgına tamamen savunmasız bir konumda kalıyor.
Kawaoka, H1N1'i, salgın öncesindeki haline geri getirerek, var olan genetik değişiklikleri incelemek istiyordu. The Independent'a söylediğine göre, şu anda çalışmasını bitirmiş durumda ve sonuçları bilimler bir dergi üzerinde yayınlamaya hazır. Ayrıca, gazeteye söylediğine göre, çalışmanın amacı, H1N1'in geçirdiği değişiklikleri inceleyerek daha etkili aşılar yaratmak idi.
Kawaoka'nın söylediğine göre, çalışma, belirli bir grup bağışık sisteminden kaçabilen virüsün uygun koşullarda laboratuvara alınması ile başlandı. Böylelikle, 2009 H1N1 salgınından geride kalan virüslerin bu yeteneğe sahip olabilecekleri bölgelerin belirlenmesi bekleniyordu.
Virüslerin klinik ortamda incelenenleri ile doğada bulunanlarının aynı değişimleri geçirdiğini söyleyen Kawaoka, bu araştırmanın "doğal" virüslere karşı savunmada önemli bir rol oynayabileceğini söylüyor.
Araştırmanın yer aldığı laboratuvar ise, Madison'daki Institute for Influenza Virus Research idi. Bu enstitü, 3. Seviye biyolojik güvenlik önlemlerine sahip. Bu seviye de, Ebola üzerinde araştırma yapan enstitülerin bir kademe altında yer alıyor. Ancak, Kawaoka'nın çalışması, ikinci seviye güvenliğe sahip laboratuvarlarda yer aldığı için, üniversite bu virüsün kaçma ihtimali olmadığını söylüyor...