İngiltere, Google Play ve App Store'a dur demek için düğmeye bastı

İngiltere, rekabet şartlarını zorladığı iddiasıyla Google'ın Play Store'una ve Apple'ın App Store'una karşı soruşturma başlattı.

İngiltere Rekabet ve Piyasalar Kurumu, Apple ve Google hakkında soruşturma başlatmayı planlıyor. 2 şirketin akıllı telefonlar arenasındaki hakimiyetinden rahatsız olan İngiltere, rekabeti zorlaştırdığı iddiasıyla 2 teknoloji devine dava açmaya hazırlanırken, uygulama mağazası kuralları nedeniyle Google ve Apple’a yaptırım eylemi de başlattığını duyurdu.

İngiltere Rekabet ve Piyasalar Kurumu tarafından alınan karara göre 2 teknoloji devi hakkında soruşturma başlatılacak. Rekabet ve Piyasalar Kurumu CEO’su Andrea Coscelli, Apple ve Google’ın tüm kartları elinde bulundurduğunu söyleyerek, 2 teknoloji devi için, “Hizmetlerinin ve ürünlerinin çoğu ne kadar iyi olursa olsun, mobil ekosistemleriyle rakiplerinin önüne geçerek İngiliz teknoloji sektörünü geride bırakıyor ve seçenekleri sınırlandırıyorlar,” dedi.

Google ve Apple’ın uygulama mağazası kuralları nedeniyle yaptırım eylemi de başlatan İngiltere, Google’ın kullanıcıları ve web geliştiricilerini yenilik ve diğer seçeneklerden mahrum ettiğini, Apple’ın ise cihazlarındaki rakip uygulama mağazalarını yasakladığını ve hizmetlere erişmenin diğer yollarını engellediğini de belirtiyor.

Elbette İngiltere’nin bu hamlesine teknoloji devlerinden itiraz gecikmedi.

Apple hemen konuyla ilgili açıklama yaparak, bahsi geçen konulara katılmadıklarını dile getirirken, Google ise, Android işletim sisteminin herkese diğer tüm platformlardan daha fazla seçenek sunduğu iddiasıyla kuruma karşı çıktı. Şirketlerin İngiltere rekabet kurumuyla olan görüşmeleri sürüyor.

Peki, sizce İngiltere bu konuda haklı mı? Apple ve Google’ın ekosisteminden ve sağladığı imkanlardan memnun musunuz? Cevaplarınızı yorum olarak bekliyoruz...

Sonraki Haber

Forum