İnceleme: Minecraft Dungeons

Bildiğiniz Minecraft ile alakası yok. Bir nevi yeni başlayanlar için Diablo olmuş.

Rekor üzerine rekorlar kıran ve en çok satan oyunlar listesinde Tetris'in ardından ikinci sırada olan Minecraft, günümüzün en çok oynanan oyunlarından biri. Üzerinde pek değişiklik yapılmasa da oyunseverler kendilerine yeni eğlenceler çıkartmayı başarıyordu. Hayatta kalma modları, oyun serverları ya da rol yapma serverlarına ek olarak, belki binlerce mod ve temayla onlarca yıl daha ayakta kalmayı başarabilirdi.Basit bir görüntüye sahip olmasının da bunda büyük bir etkisi olduğu kesin. Minecraft şimdiye kadar kullanıcı içeriği ile ilerlemiş olabilir ama şimdi Mojang AB yepyeni bir içerikle karşımıza çıkıyor ve en baştan söyleyeyim yeni oyunun orijinal Minecraft mekanikleri ile pek ilgisi yok.

Desperados 3 İncelemeFPS ve TPS türünden sıkılanlara ilaç gibi gelecek.

Yeni başlayanlar için Diablo

Minecraft: Dungeons, izometrik kameradan oynanan, Dungeon Crawler olarak nitelendirdiğimiz türde bir oyun. Kısaca daha çok yeni başlayanlar için Diablo gibi olmuş. Diablo'yu ilkel gören yeni nesil için de bu türle tanışabilmeleri açısından çok basit ve kullanışlı bir arayüze sahip. Oyunda Diablo serisinde olduğu gibi bir ırk, sınıf, yetenek ağacı, özellik dağıtma gibi olaylar yok. Sıfırdan bir karakter yaratıp Minecraft dünyasına dalıyoruz. Oynama şeklinize ya da topladığınız eşyalara göre birkaç farklı tarzda ilerleyebilme şansınız var. Hikayemiz bilinmeyen fantastik bir Minecraft diyarında başlıyor. Diğer Illager üyelerinden biraz farklı olan Archie isimli, saf gücü elde etmenin peşine düşen bir karakter ve ordusuna karşı mücadele ediyoruz. Herhangi bir sınıfa odaklı kalmadan yaratacağımız karakter ile oyuna giriş yapıyoruz. Online ve Offline olmak üzere iki farklı modda hikayeyi bitirip sonrasında kendisine Arch-Illager adını veren Archie'yi durdurmaya çalışıyoruz. Online modunda arkadaşlarımızla dört kişilik grup oluşturup maceraya da ortak edebiliyoruz. Arkadaşlarınız ile bölümleri geçerken inanılmaz derece eğleneceğinize eminim.  Xbox Game Pass'e dahil olması güzel bir artı. Satın alacaksanız da üzülmeyin, fiyatı da oldukça uygun.

SpongeBob Squarepants: Battle for Bikini Bottom - RehydratedYeni eklenmiş içerikler ve çok oyunculu modları ile sevimli sarı süngerimiz için Bikini kasabasına geri dönüyoruz!

75

Geliştirici: Mojang AB
Dağıtım: Xbox Game Studios
Tür: Zindan Tarama/Aksiyon/Macera
Web: https://www.minecraft.net/tr-tr/about-dungeons

Sonraki Haber

Forum