İnceleme: Mafia 2 ve Mafia 3 Definitive Edition

Hepimiz Mafia Definitive Edition'ı beklerken oyunun yenilenmiş 2. ve 3. bölümleri daha önce piyasa çıktı. Peki üçlemenin son iki oyunu ne kadar yenilenmiş?

Bu sene, şu ana kadar çoğu önemli AAA IP'nin yeni oyunları yerine hep Remastered ya da Definitive Editon'lar ile yetinmek zorunda kaldık. Resident Evil'ın ardından bu trendi Mafia da izliyor. İlk oyun için hazırlanan Definitive Edition ile ilgili görüntüleri gördükçe beklentimiz de sürekli artıyor. Ancak bu oyun Eylül sonunda piyasaya çıkacak.

İnceleme: SuperliminalSıradışı bulmaca oyunlarını sevenleri bile şaşırtacak kadar ilginç.

2K Games o zamana kadar bekleyemeyecekler için 2. ve 3. bölümlerin yenilenmiş hallerini daha erkenden arka arkaya piyasaya sürdü. Steam üzerinde Mafia 2 ve tüm platformlarda Mafia 3 sahibiyseniz zaten yükseltmelere ücretsiz olarak sahip olabiliyorsunuz.

Definitive Editon'lar ne sunuyor?

Mafia 3 Definitive Edition

Bu incelemede size ağırlıklı olarak Mafia 2'den bahsedeceğim. Çünkü 2K Games nispeten yeni bir oyun olan Mafia 3'de görsel güncelleme yapılmasının çok da gerekli olmadığını düşündüğü için sadece DLC'leri içeren bir paket planlamış. Dolayısıyla Mafia 3'ü oynayanlar Definitive Edition'dan görsel olarak bir yenilik beklemesinler. Elbette daha önce DLC'leri satın almamış olanlar için Definitive Edition oynanacak 3 tane yeni içerik ve bonus pack'ler sunuyor. Bunu da göz ardı etmemek gerekir.

İnceleme: ObservationMeğer uluslarası uzay istasyonu bilgisayarı olmak ne zormuş!

Oyun ne kadar eskiyse yeni halindeki farkın o kadar büyük olması elbette şaşılacak bir şey değil. Bu yüzden tamamen baştan yapılan ilk oyun elbette daha etkili olacak. Ancak yeni kaplamalar, ışıklandırmalar ve efektler ile güçlendirilmiş ikinci oyun da daha önce oynamamış olanlar için fena sayılmaz.

Hikaye aynı, sadece grafikler yeni

Mafia 2 Definitive Edition

Daha önce oynamamış olanlar diyorum çünkü hikaye anlatımına hiç müdahale edilmediğinden, eski oyunun aynısı gözler önüne seriliyor. Hikaye, kahramanımız Vito Scaletta'nın, 2. Dünya Savaşı'nda hava değişimi için şehrine dönmesi ve eski arkadaşı Joe'nun, tanıdıklarını kullanarak Vito'nun askerlik görevini sonlandırması ile başlıyor. Elbette sonrasında bizi suç, aksiyon ve mafya dolu bir hayat bekliyor.

İnceleme: Minecraft DungeonsBildiğiniz Minecraft ile alakası yok.

Mafia, zamanında GTA'dan etkilenen oyunlardan. Dolayısıyla size 1900'lü yılların başı Amerika'sının mükemmel resmedildiği açık dünya bir şehir sunuyor. Empire Bay isimli bu şehirde mağazalara uğrayıp kıyafet seçiyorsunuz, arabanızı boyatıyorsunuz, bir yerlerde yemek yiyebiliyor ve benzin alabiliyorsunuz. Göreve istediğiniz şekilde ulaşmak da size kalmış ama hepsi o kadar. Mafia 2 Definitive Editon sadece görsel olarak yenilenmiş bir oyun. Oyun mekanikleri hala ilk çıktığı yıla ait olduğu için elbette yan görevlerle dolu yaşayan bir şehir beklemeniz pek doğru olmayacaktır. Ayrıca yine o yıllara ait teknik hatalar da yine oyun içinde duruyor. Bu oyunu daha önce oynamadıysanız günümüzde daha kabul edilebilir grafiklerle oynayabilmek için yenilenmiş olarak düşünmek daha doğru olacaktır.

O dönem oyun mekanikleri nasıldı?

Mafia 3 Definitive Edition

Hikaye görevleri zaman zaman şehrin bir ucundan diğerine gitmemizi isteyen taşımacılık görevleri içeriyor, çoğu zaman ise bol bol silahlı çatışma...
Araç kullanmak, doğru aracı seçtiyseniz eğlenceli sayılır ama çatışmalar, yine dönemin trendi olan "siper alma" odaklı bir formatta geçiyor ve kısa sürede kendini tekrar eden bir hal alıyor. Yapay zekanın zayıflığı az önce de bahsettiğim gibi teknolojisinin eski olmasından kaynaklanıyor. "Dodge" tuşuna basılı tutup tüm saldırılardan kaçabileceğiniz bir yakın dövüş mekaniğine de sahibiz. Burada hafif ve ağır saldırılar yaparak teke tek dövüşlere giriyorsunuz. Dövüşlerin de sizi pek zorlamayacağını söyleyebilirim. Empire Bay'in resmedilişi, geliştirilmiş grafikleri, muhteşem müzikleri ve sağlam hikayesiyle zamanında kaçırmış olanlar için yeni bir fırsat olabilir.

İnceleme: Gears TacticsXCOM'dan sonra en iyi sıra tabanlı strateji oyunu olabilir.

65/65

Platform: XONE/PC/PS4
Geliştirici: Hangar 13
Dağıtımcı: 2K Games
Tür: TPS/Aksiyon/Macera
Web: https://mafiagame.com/

Sonraki Haber

Forum