İlk Apple Intelligence özellikleri, iPhone'lara ne zaman gelecek?

Ve beklenen tarih belli oldu: İlk Apple Intelligence özelliklerinin uyumlu Apple cihazlarına ne zaman geleceği nihayet net bir şekilde belli oldu. İşte beklenen o tarih...

Bloomberg’in ünlü Apple muhabiri Mark Gurman’ın söylediğine göre Apple Intelligence 28 Ekim’de kullanıma sunulacak.

Apple, geçtiğimiz ay yaptığı bir açıklamada iOS 18.1, iPadOS 18.1 ve macOS Sequoia 15.1’in yayınlanması için Ekim ayını hedeflediğini duyurmuştu. iPhone 16 ve uyumlu diğer Apple cihazları, bu işletim sistemi güncellemeleriyle beraber ilk Apple Intelligence özelliklerine de kavuşacak.

Ancak şirket, o açıklama sırasında tam bir yayın tarihi belirtmemişti. Güncellemeyle beraber sunulacak ilk Apple Intelligence özelliklerinin arasında metin düzenleyici ve özetleme aracı Writing Tools’un (Yazım Araçları) yanı sıra Mail (Posta), Notes (Notlar), Pages ve diğer uygulamalar için akıllı ses kaydı ve transkripsiyonlar bulunacak.

Ayrıca, cihazınızdaki fotoğrafları bir filme dönüştürmek için kolay bir şekilde kullanılabilecek bir film düzenleyici olarak tasarlanan yeni Memories (Anılar) özelliği ve resimlerin arka planındaki cisimleri silebilen Clean Up özelliği de sunulacak.

Apple Intelligence’ın ChatGPT entegrasyonu ve Genmoji gibi diğer özelliklerinin ise bu yılın sonunda ve 2025 başlarında kullanıma sunulacak olan iOS 18’in sonraki sürümleriyle beraber gelmesi bekleniyor.

Sonraki Haber

Forum