İletişim devlerinden Van'a destek!

İletişimin 4 dev ismi, depremde mağdur olan halka yardımcı olmak üzere işte bu fırsatları sundular!

Bugün Van'da meydana gelen büyük deprem, iletişim şirketlerini de harekete geçirdi ve Türk Telekom, TTNet, Vodafone ve Turkcell deprem madurlarına sağlayacakları yardım ve fırsatları bir bir duyurdular. Van'da yaşayan vatandaşlarımıza başsağlığı ve hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet dilerken, iletişim şirketlerinin deprem bölgesine sağlayacağı fırsatları sizlerle paylaşmak istiyoruz:

Türk Telekom, deprem felaketiyle sarsılan Van'da telefon ve internet iletişimini sürdürmeye devam ederken, deprem dolayısıyla mağdur olan müşterilerine de destek oluyor. Bu kapsamda deprem bölgesindeki Türk Telekom müşterileri için ev, iş ve ankesör telefonlarından bugün ve yarın şehir içi ve şehirlerarası yönüne yapılan aramalar ücretsiz olacak.

Türkiye'nin iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketlerinden Türk Telekom, Van'da meydana gelen deprem felaketinin ardından bölgede yaşayan müşterilerine destek olmak amacıyla Van'daki Türk Telekom müşterilerine özel iletişim desteği veriyor.

Bu kapsamda Türk Telekom, bir yandan bölgedeki telefon ve internet iletişimini kesintisiz olarak sürdürmeye devam ederken, diğer yandan şebekesi üzerindeki ev, iş ve ankesör telefonlarından bugün ve yarın şehir içi ve şehirlerarası yönüne yapılan aramaları bedava gerçekleştirme olanağı sunuyor.

TTNet ve Turkcell'den Van'a destek

Van'da Tabanlı Köyü merkezli meydana gelen deprem üzerine harekete geçen TTNET, Van'da bir iletişim merkezi kuracak.

Ayrıca bölge halkına 3 ay boyunca ücretsiz WiFi internet erişim hizmeti sunmaya hazırlanan TTNET, faturasını ödememiş olan abonelerin hatlarını bu ve önümüzdeki ay kapatmayacak.

Van ili ve ilçelerinde faturasını ödemediği için hattı kapalı olan abonelerin ise hatları açılarak internete bağlanmaları sağlanacak.
Depremden dolayı büyük üzüntü yaşadıklarını ifade TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, "Hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve tüm halkımıza başsağlığı diliyoruz. TTNET olarak abonelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Felaket zamanlarında iletişimin önemi daha da artıyor" dedi.

TTNET, gerektiği takdirde bölgeye ek WiFi noktaları kuracak. Van'da bulunan abonelerine sürekli destek sağlayacak olan TTNET, kuracağı iletişim merkezinde ücretsiz internet hizmeti sunacak ve merkezde uzmanlar bulunduracak.

İletişim ve teknoloji şirketi Turkcell, 7.2 büyüklüğündeki depremin meydana geldiği Van'da, ön ödemeli müşterilerinin acil ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için, 1 ay boyunca ücretsiz olarak kullanabilecekleri 100 dakika ve 100 kısa mesaj (SMS) yüklüyor.

Depremden etkilenen bölgelerde Turkcell müşterileri, acil durumlarda 112 ve 155 nolu 'acil durum haberleşme' numaralarını da arayabilirler.

Ve Vodafone'dan da deprem madurlarına destek

Vodafone Türkiye, depremden etkilenen abonelerinin iletişim ihtiyaçlarına destek olmak amacıyla Van ve çevresindeki bulunan faturalı ve faturasız tüm abonelerine 1 ay geçerli olmak üzere, her yöne 100 dk görüşme süresi ve 100 sms yükledi. Ayrıca, son bir ay içerisinde borcu nedeniyle hattı kapanan bölgedeki tüm faturalı abonelerinin de hatlarını kullanıma açacak ve bu abonelerine 1 ay geçerli olacak her yöne 100 dk görüşme süresiyle 100 sms yükleyecek.

Kesintisiz iletişim çalışmaları kapsamında Vodafone Türkiye daha önce koordinasyonun sağlanması için bölgede 2 kriz masası oluşturmuş, iletişimin kesintisiz sürmesi amacıyla ilk aşamada bölgede 11 adet mobil istasyonu devreye sokmuştu. Ayrıca, bölgedeki yoğun elektrik kesintisi sebebi ile iletişimin sekteye uğramaması amacıyla mevcut baz istasyonlarının da jeneratör desteği ile çalışması sağlanmıştı. Ayrıca Vodafone Türkiye, deprem bölgesine tam donanımlı 70 kişiden oluşan 35 tane teknik ekip gönderdi.

Sonraki Haber

Forum