İkinci Joker filmi kapıya dayandı; peki üçüncüsü de olacak mı?

Joaquin Phoenix ve Todd Phillips, Joker'in bir üçleme olup olmayacağı konusunda henüz net bir karar vermiş değil. Phoenix, devam filmlerine genellikle mesafeli yaklaşırken, bu projeye ancak yaratıcı ve riskli bir yaklaşımla katılmayı düşünüyor.

Joaquin Phoenix ve Lady Gaga'nın başrollerini paylaştığı Joker: Folie à Deux vizyona adım adım yaklaşırken, yıldız oyuncular arasında devam filminin gerçekten bir müzikal olup olmadığı konusunda hala kesin bir fikir birliği yok. Phoenix ise kendisi ve yönetmen Todd Phillips’in Joker’i bir üçleme haline getirip getirmeme konusunda çekinceleri olduğunu belirtiyor.

Joker 2 Nasıl Şekillendi?

IGN ile yapılan bir röportajda, Todd Phillips ve senarist Scott Silver, Joker 2'nin nasıl hayata geçtiği üzerine düşüncelerini paylaştı. Phillips, Phoenix ile birlikte Arthur Fleck karakterine büyük bir tutkuyla bağlandıklarını ve ilk filmin çekimlerinin 30. gününde, karakterin hikayesinin nasıl devam edebileceği konusunda şakalaşmaya başladıklarını anlattı. IGN’ye göre Phoenix, genel olarak devam filmlerine mesafeli yaklaşan bir oyuncu olduğu için Joker 2'nin yapımı bile belli bir oranda tereddüt içeriyordu.

Beklenmedik Bir Devam Filmi İçin Çaba

Phillips, "Joaquin, 'à Deux' dediğimizde bile bu projeye ancak gerçekten farklı, riskli ve beklenmedik bir şey olduğunda katılırdı. Sıradan bir devam filmiyle ilgisi yoktu," dedi ve ekledi: "Yani biz de sadece tahmin edilebilir bir devam filmi yazmak istemedik. Örneğin, o polis arabasının üstündeki adamın Gotham’da bir suç imparatorluğu kurmasını izlemek bana cazip gelmezdi. Aynı şekilde Joaquin de böyle bir filmde yer almazdı, çünkü o Arthur Fleck'in bizim yarattığımız karakter olmadığını hissediyordu."

Phoenix’in Koşulu: Yeni Bir Yaratıcı Deneyim

Phillips, Phoenix'in devam filminin senaryosunu kabul etmesi için, ilk filmdeki kadar büyük bir endişe duyması gerektiğini ifade etti: "İlk filmdeki gibi onu derinden etkileyen bir senaryo yazmamızı istedi."

Broadway ve Diğer Alternatifler

Röportajda Phillips, Phoenix’in bir ara projeyi Broadway'de yapmayı bile önerdiğini paylaştı: "Bu yaratıcı sürecin bir parçasıydı, bazen %50-80'i sadece şakalaşmak ve olasılıkları düşünmekti. Scott'la bu fikirler üzerinde konuşup tartışmaya başladık."

Üçüncü Joker Filmi Gelir mi?

Eleştirmenler, Phoenix ve Phillips'in ikinci Joker filmi için bu kadar çaba sarf etmesinin ne kadar yerinde olduğuna dair karışık görüşlere sahip. Bazı yorumcular, filmin Lady Gaga’nın yeteneklerini boşa harcadığını bile iddia etti. Venedik Film Festivali’nde düzenlenen basın toplantısında üçüncü bir Joker filmi yapma ihtimali sorulduğunda Phillips, bu soruya net bir yanıt vermekten kaçındı.

Phillips, "Joaquin adına konuşamam ama benim için Arthur/Joker hikayesi anlatıldı" dedi ve devam etti: "Bu alanda kalmak gibi bir hedefim yok."

Joker: Folie à Deux, 4 Ekim’de sinemalarda olacak.

Sonraki Haber

Forum