İkinci el iPhone satın alacaksanız, önce Apple'ın size söyleyeceklerini dinleyin
Apple, ikinci el bir iPhone satın alırken dikkat etmeniz gerekenleri yayınladığı bir destek belgesi ile açıkladı. Ve sonunda şunu söyledi: "Kimseye güvenmeyin ve bizden yeni bir iPhone satın alın."
Bazen ikinci el bir iPhone satın almak, yeni bir telefona fiyatının tamamını vermekten çok daha mantıklı görünür. Hele bir de ülkemizde telefon fiyatlarının devamlı yükseldiğini düşünürsek, ikinci ele yönelmek bizim için daha da mantıklı olabiliyor.
Apple, ikinci el iPhone almak isteyenler için, nereden satın alınacağı, telefonun nasıl inceleneceği ve daha pek çok değerli ipucu ve püf noktası sunan bir destek belgesi yayınladı.
Apple'ın kendisi de yenilenmiş telefonları satışa sunuyor, ancak internetten kullanılmış bir iPhone satın alıyorsanız güvenilir bir satıcıdan aldığınızdan emin olmalısınız. Bizzat satın alıyorsanız veya satın aldıktan sonra inceleyecekseniz, iyi durumda kullanılmış bir iphone'a sahip olduğunuzdan emin olmak için yapmanız gereken birkaç şey var. Apple'ın bu konudaki önerileri şöyle:
- İyi durumda olup olmadığını görmek için iPhone'un kılıfını ve aksesuarlarını çıkarın,
- Çizik, sürtünme ve ezik olup olmadığını kontrol edin,
- Konektörde hasar veya kalıntı olup olmadığını kontrol edin,
- Bundan hemen sonra cihazı açın ve pil şarj olmuyorsa iPhone'u satın almayın.
- İster Kilit Ekranı'nı ister açılış ekranını görün, ikinci el iPhone'da iCloud kilidinin açık olmadığından emin olun. Bu, kendi kimliğinizi ekleyebilmeniz veya onların içeriklerini silebilmeniz için bu telefonun sahibinin Apple Kimliğini ve parolasını girmesi gerektiği anlamına gelir.
iPhone'nun ana ekranına geldiğinizde ise yapmanız gereken çok şey var:
- Pil sağlığını kontrol edin: Ayarlar > Pil > Pil Sağlığı bölümünden pilin halen maksimum kapasiteyi sağlayıp sağlamadığına veya değiştirilmesi gerekip gerekmediğine bakın.
- iPhone'un bir operatöre kilitli olup olmadığını öğrenin: Ayarlar > Genel > Hakkında bölümüne gidin. Taşıyıcı Kilidi'nin yanında "SIM kısıtlaması yok" ifadesi görünüyorsa iPhone'un kilidi açık demektir. Bir operatör görüyorsanız bu iPhone yalnızca o operatörle kullanılabilir.
- Wi-Fi'ye bağlanın: Bir Wi-Fi ağına bağlanmayı deneyin ve çalışıp çalışmadığına bakın.
Son olarak Apple, düğmelerin, kameranın, hoparlörlerin, mikrofonun ve ekranın düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol etmeniz gerektiğini söylüyor. Tüm adımları tamamladıktan sonra artık iPhone'u satın alabilirsiniz.
Kontrol edilecek bu kadar çok şey varken, Apple'ın günün sonunda söylediği şey şu: "Kimseye güvenmeyin ve bizden yeni bir iPhone satın alın."