İki teknoloji devinin kavgası giderek büyüyor

Intel ve Nvidia arasındaki kavga, Nvidia'nın son hamlesiyle daha da büyüdü. İşte yapılan açıklama...

Intel ve Nvidia arasında yaşanan anlaşmazlıktan ve yapılan sert açıklamalardan, yaklaşı 1,5 ay önce buradaki haberimizde bahsetmiştik. Intel'in Nvidia'ya dava açmasının ardından, şimdi de Nvidia karşı atağa geçerek Intel'e dava açtığını duyurdu. İşte şirketten gelen açıklama; noktasına virgülüne dokunmadan yayınlıyoruz:

NVIDIA bu gün sözleşme ihlalinden dolayı Delaware eyaleti temyiz mahkemesinde Intel'e karşı dava açtığını duyurdu. NVIDIA'nın önemli patentlerinden oluşan portföyü Intel'in kullanımına sunan ruhsatının iptali isteniyor.

NVIDIA'nın cevap niteliğindeki bu davası geçen ay Intel'in Delaware eyaleti mahkemesinde açtığı davaya karşı açıldı. Geçen ayki davada Intel'in iddiası iki şirket arasında imzalanan 4 yıl geçerliliğe sahip yongaseti lisans anlaşmasının Nehalem işlemci örneğinde olduğu gibi Intel'in dahili bellek denetçisi içeren yeni nesil işlemcilerini kapsamadığıydı.

"Bu hukuki tartışmayı NVIDIA başlatmadı." diyen NVIDIA icra kurulu başkanı Jen-Hsun Huang sözlerine şöyle devam etti, "Ancak kendimizi ve önemli patenlerimize erişim hakkını Intel'e sağlarken pazarlık edilerek saptanmış haklarımızı savunmamız gerekmektedir. Intel'in davası, söz konusu lisansta bulunan ve bize sağlamak üzere mutabık kaldıkları haklarımızı kullanmamıza engel olmaktır."

NVIDIA firması bu ihtilaflı anlaşmayı 2004 yılında, Intel işlemci tabanlı sistemlere yenilikçi platform sağlamak üzere yaptı. Bunun karşılığında Intel firması, NVIDIA'nın 3D, GPU ve diğer veri işlem teknolojilerinden oluşan geniş kapsamlı lisanslarına sahip oldu. NVIDIA, Intel'le arasındaki uyuşmazlığı makul ve adil biçimde gidermek üzere bir yıldan fazla gayret göstermiştir.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Sonraki Haber

Forum