IE'de kritik güvenlik açığı

Microsoft'un bir süredir incelediği güvenlik açığından ilginç detaylar bu haberimizde...

Windows sürümlerini etkileyen ciddi bir açık var. Microsoft Internet Explorer'daki bu kritik güvenlik açığını kapatıyor.

Microsoft daha geçtiğimiz ay Internet Explorer'daki güvenlik açığını araştırdığını açıklamıştı. Bu açığı kanıtlayan kodlar da yayınlanmıştı. Açık sayesinde Internet Explorer 6 ve Internet Explorer 7 sürümlerini kullananların bilgisayarları, saldırganlar tarafından ele geçirilebiliyordu.

Internet Explorer 6, özellikle Çin ve Hindistan gibi korsan Windows XP kullanımının yaygın olduğu ülkelerde kullanılıyor. Microsoft, kullanıcıları halen dünyanın en yaygın internet tarayıcısı olan Internet Explorer 6'dan Internet Explorer 8'e veya başka internet tarayıcılara geçmeye teşvik ediyor.

IE açığının ilginç detayları

Popüler internet tarayıcıda yeni açıklar ortaya çıkmayı sürdürüyor

Microsoft bu problemin açıklamasını şu şekilde yapıyor:

"Bu açık, Internet Explorer'ın geçersiz bir işaretçi referansı şeklinde mevcut. Çeşitli durumlarda bir CSS/Style objesine silindikten sonra erişim mümkün oluyor. Özel olarak hazırlanan bir saldırı metoduyla, Internet Explorer boştaki bir objeye erişmeye çalışıyor, ama saldırganın hazırladığı kodu çalıştırıyor."

Güvenlik risklerine karşı önlem olarak internet tarayıcınızı güncel tutmayı ihmal etmeyin.

Internet Explorer'ın bir sonraki sürümü olan Internet Explorer 9 ile ilgili haberimizi bağlantıdan okuyabilirsiniz.

Internet Explorer'ın en yakın rakibi Firefox'un buna cevabı için de "Firefox'un yeni bombası!" haberini okuyabilirsiniz.

Sonraki Haber

Forum