Hyundai, e-Corner teknolojisi ile arabalarına ”yengeç yürüyüşü” yaptıracak

Hyundai, arabalarının “yengeç yürüyüşü” yapmasını sağlayan e-Corner teknolojisini bir Ioniq EV'ye yerleştirmeyi başardı. Teknolojinin, 2025 gibi erken bir tarihte seri üretim araçlarda karşımıza çıkması mümkün.

İlk kez CES 2018'de tanıtılmasından tam beş yıl sonra, Hyundai'nin e-Corner teknolojisi gerçeğe dönüşmeye oldukça yakın gibi görünüyor. Hyundai, teknolojiyi sergilemek için özel bir prototip oluşturmak yerine, e-Corner'ı bir Ioniq 5 EV'ye entegre etti ve sonucu geçtiğimiz hafta gözler önüne serdi.

Hyundai'nin paylaştığı videodan da görebileceğiniz gibi modül, Hummer EV'nin "CrabWalk" işlevine çok benzer şekilde, bir arabanın tekerleklerinin geleneksel süspansiyon sistemine sahip bir araçta yapamayacakları şekillerde dönmesini sağlıyor. Akabinde diğer araçlarda yapamadığınız manevraları yapmanızı sağlıyor. Örneğin paralel park etmek için tekerlekleri 90 derece döndürmek ve arabayı yatay olarak sürmek mümkün oluyor.

e-Corner, arabaların çapraz olarak hareket etmesini ve olduğu yerde dönmesini de sağlıyor.

e-Corner modüllerinin seri üretim araçlarda kullanılmaya başlanması muhtemelen birkaç yıl daha alacak. 2021'de Hyundai, teknolojiyi 2025'te kullanıma sunmayı planladığını açıklamıştı. Bununla birlikte şirket sadece Hyundai için değil, diğer şirketler için de parça üretiyor. Bu da diğer otomobil üreticilerinin de teknolojiyi arabalarına dahil ettiğini görmemiz ile sonuçlanabilir.

Sonraki Haber

Forum