Huawei Yetkilisi: Metaverse için Yeterli Altyapı Yok

Huawei’nin Orta Doğu bölgesinin İş ve Strateji Danışmanlığı Baş Uzmanı Abhinav Purohit‘e göre mevcut küresel altyapı, metaverse’ün ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli değil.

Metaverse kelimesi Blockchain ve kripto sektörü için olduğu kadar diğer şirketler için de oldukça güçlü. Bunu en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Facebook’un adını Meta olarak değiştirmesinden de rahatça anlayabiliyoruz. Ancak bunca yatırım ve binlerce proje piyasada olmasına rağmen metaverse’de beklenen atılım gerçekleştirilemedi.

Meta’nın 2022 yılının 3. çeyrek mali raporlarında metaverse bölümü için gelirinin 452 milyon dolardan 285 milyon dolara düştüğünü gördük. Ancak tek sorun bu değil. Huawei’nin Orta Doğu bölgesinin İş ve Strateji Danışmanlığı Baş Uzmanı Abhinav Purohit‘e göre mevcut küresel altyapı, metaverse’ün ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli değil. Bu da gelişimi engelliyor.

Huawei, teknoloji şirketleri söz konusu olduğunda akla ilk gelen isimler arasında. Öyle ki birçok alanda ürettiği ürünlerle dünya çapında adından söz ettirmeyi başaran şirket, söz konusu 5G olduğunda da aktif bir rol oynuyor. Söz konusu metaverse olduğunda ise beklentilerin büyük olduğunu farkında olan Huawei, mevcut telekom yapısının ihtiyaçları karşılayamayacağı görüşünde.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.
Sonraki Haber

Forum