HTML5'in gücünden yararlanan en iyi oyunlar

Minik oyunlar en sevilen zaman geçirme araçlarından biri. Peki ya HTML5 destekli olanlara ne demeli?

En iyi HTML5 oyunları... Hepsi galerimizde... Tıklayın, oynayın!

Bilindiği gibi Tarayıcı oyunları en sevilen zaman geçirme araçlarından biri. Bunun için uzun zamandır en sık kullanılan teknik Adobe Flash Player. Öte yandan sizler için seçtiğimiz 50 HTML5 oyun ile Flash bağlantılarıyla uğraşmanıza gerek yok. Bu yüzden oyunlara doğrudan erişebilir ve sinir bozucu plug-in'lerle uğraşmak zorunda kalmazsınız ve böylece bilgisayarınızı zarar verecek tehditleri de atlatmış olursunuz.

Şimdiye kadar internette her ne yaptıysak, neredeyse her şeyde geleneksel olarak Adobe Flash kullandık. Sadece Apple ve mobil dünya Flash yerine HTML5'i şiddetle tavsiye ediyor. Çünkü çoğu kullanıcı Flash tabanlı tarayıcı çökmelerinden ve artık bilindik güvenlik açıklarından oldukça şikayetçi.

Fakat artık Flash kullanmaktan vazgeçmek isterseniz, tarayıcınızdaki eğlenceli oyunlardan da vazgeçmek zorunda değilsiniz. Sizler için seçtiğimiz HTML5 oyunların hepsi hepsi animasyon ve etkileşim temalı ve üstelik bunları oynamak için Flash'a da ihtiyacınız yok.

Rakipsiz! : Pirates Love Daisies

Pirates love Daisies: Strateji yeteneğinizi kanıtlayın.

Microsoft'un sipariş ettiği ve Gskinner'in geliştirdiği, en yeni teknikleri kullanan bu ücretsiz oyun, HTML5'in nimetlerini anlamak açısında mükemmel bir örnek. Oyun aslında bir tür "Tower Defense" oyunu fakat burada farklı olarak sevgili papatyalarınızı ne olursa olsun korsanlarla savunmalısınız.

Şimdi oynayın : Pirates Love Daisies

Oyunda altın rezervlerinizi yeni korsanlar kiralamak için kullanıp stratejik olarak yerleştirmelisiniz. Böylece düşmanlarınızın yaptığı saldırıları rahatça def edebilirsiniz.

Klasik: Marble Run

"Marble Run" oyununda çevrimiçi olarak bir misketin yol alacağı mümkün olduğunca uzun bir parkur inşa ediyorsunuz. Bunun için size verilen alanda sekiz farklı yapıtaşının yardımıyla bilyenizin bu yoldan doğru hedefine ulaşabileceği için çalışan bir parkur oluşturuyorsunuz.

Ayrıca katettiğiniz yollar için size puanlar verileceğini de unutmayın. Soldaki gösterge ise size başlama ve bitiş noktası arasındaki mesafeyi gösterir. Yine sol üstteki "Build Mode" sekmesinden "Wiev mode" u değiştirerek diğer kullanıcının yaptıkları yolları da görebilirsiniz.

Şimdi oynayın: Marble Run

Kült: GameBoy Emulator

Geleceğe dönüş: "GameBoy Emulator" bilgisayarınızdan uyuşuk bir oyun konsolu yapıyor. Siz de 14 yıllık Gameboy klasikleri olan "Super Mario", "Kirby's Dream Land" ve "Space Invaders" oyunlarını bilgisayarınızda oynayabiliyorsunuz.

Gameboy heyecanını bilgisayarınızda yaşamak mümkün. Yönlendirmeleri ise ok tuşlarıyla ve A,S,X,Z tuşlarını kullanarak tıpkı Gameboy'unuzdaki gibi yapabilirsiniz.

Şimdi oynayın: Gameboy Emulator

Daha fazlası için galerimize buyurun...

Sonraki Haber

Forum