HTC, Nokia'yı fena kızdırdı!

Nokia ve HTC, Windows'lu yeni cepleri yüzünden birbirine girmek üzere. İşte kavganın nedeni...

Apple ve Samsung'un sonu gelmez davalarının ardından şimdi de sıra Windows Phone 8 işletim sistemini kullanan Nokia ve HTC'ye gelmiş gibi gözüküyor.

En azından bir internet sitesi konu hakkında çok iddialı konuşmuş durumda. Dava sebebiyse geçtiğimiz günlerde tanıtılan HTC Windows Phone 8X ve Windows Phone 8 temelli Lumia 820'ye olan benzerlikleri. İnternet sitesi, ele geçirdiği isimsiz kaynak üzerinden davanın Nokia tarafından açılacağını ve de bir çeşit patent davası olacağını beyan etti. Tüm bunların firma tarafından yayınlanan bir raporda bulunduğunu iddia eden isimsiz kaynak, konu hakkında ciddi gibi gözüküyor. Nokia tarafından yayınlanan rapora göre, firma HTC 8X'in Ekim'de yapılacak olacak satışından önce bazı parçalarının kullanılmasını engelleyeceğini söyledi. Bu duruma sebep olarak da temel alınan parçaların Lumia 820 ile resmen birebir kopya olduğu öne sürüldü.

HTC telefonlar tanıtıldığı anda Twitter hesabı üzerinden benzerliğin gereğinden fazla olduğunu söyleyen Nokia'nın Satış ve Pazarlama müdürü Chris Weber, şimdilik çıkan dava haberlerini destekler nitelikte sözlere sahip. Yine de Microsoft'un üzerlerinde büyük gücü bulunan bu iki firma, o ya da bu şekilde birbirini dava edemeden bu iş sonuçlanacakmış gibi gözüküyor zira Microsoft, tıpkı Apple'ınkine benzeyen bir patent davası ile uğraşmak istemeyecektir.

Sonraki Haber

Forum