HP'den geri dönüşüm
HP, bu önemli miktardaki elektronik ürün ve malzemeyi 2015 yılı sonuna kadar geri dönüştürecek!
HP, EMEA bölgesindeki müşterilerine baskı alırken çevre üzerinde yarattıkları etkiyi azaltmalarına destek olacak ve HP baskı malzemelerinin kalitelerinden daha fazla faydalanmalarına yardımcı olacak geri dönüşüm çözümlerini genişlettiğini duyurdu.
Daha sürdürülebilir baskı çözümleri alanındaki endüstri liderliğini daha da ileri götüren HP, çevreye etkisi azaltılmış çözümler geliştirme adına üreticiler, bayiler ve sivil toplum kuruluşları ile sürekli bir çalışma yürütüyor. Söz konusu çözümler ürünlerin üretim ve tasarım süreçlerinden kullanımları ve geri dönüşümlerine kadar geniş bir alanı kapsıyor.
HP Türkiye ve Ortadoğu Çevre Yöneticisi Hande Baloğlu Toker konuyla ilgili olarak şunları söylüyor: "Müşterilerimiz çevresel performansları kanıtlanmış, hem kalite hem de güvenilirlik sunan baskı çözümlerini talep ediyor. HP'nin yaklaşımı yenilikçi ve çevre açısından sürdürülebilir ürün tasarımlarıyla başlıyor ve insanların tamamen güvenebilecekleri, hem kolay hem de ücretsiz geri dönüşüm seçenekleri sunmakla devam ediyor."
Şirketin endüstri lideri geri dönüşüm programı olan HP Gezegen Ortakları müşterilerin kullanılmış ve orijinal HP kartuşlarını "kapalı devre" plastik ürünler geri dönüşüm süreci olarak geri dönüştürmelerine olanak tanıyor. Bugüne kadar tüm dünyadaki HP müşterileri bu program aracılığıyla yarım milyardan fazla HP mürekkepli ve LaserJet toner kartuşlarını geri dönüştürmüş bulunuyor.
HP Gezegen Ortakları EMEA bölgesinde yer alan 34 ülkedeki müşteriler için ücretsiz olarak sunuluyor. Katılımın son derece kolay olduğu programa www.hp.com/recycle adresinin ziyaret edilmesi ya da bir HP Yetkili Bayi Toplama merkezinin ziyaret edilmesiyle başlanabiliyor.
EMEA bölgesindeki Staples, Makro, Dixons ve El Corte Ingles gibi bayilerle işbirliği yapan HP, toplama ağını tüm dünyada yaklaşık 9 bin bayi ile genişletmiş bulunuyor.
AfB Group ile etkin çalışma
HP, Almanya, Avusturya, İsviçre ve Fransa'da faaliyet gösteren BT geri dönüşüm şirketi AfB Group ile etkin bir şekilde çalışıyor. Bünyesindeki çalışanların yüzde 50'sinin fiziksel engelli olduğu AfB, kullanılmış HP mürekkep ve toner kartuşlarını topluyor, sınıflandırıyor ve geri dönüşüm için HP'ye getiriyor. Avusturya'da geçen sene AfB'nin yaklaşık 200 işletmeden 10 binin üzerinde kartuş topladığı ve başarılı bir şekilde sonuçlandırılan pilot çalışmanın ardından, bu ortaklık artık daha da genişletilmiş bulunuyor.
HP bu ve diğer çalışmalarıyla 1.600.000 metrik ton ağırlığındaki elektronik ürün ve malzemeyi 2015 yılı sonuna kadar geri dönüştürmeyi hedefliyor.
HP'nin devrim yaratan "kapalı devre" plastik madde geri dönüşüm süreci, kartuş ve diğer tüketim kaynaklarından elde edilen plastik maddeleri yeni orijinal HP kartuşlarına dönüştürme sürecinde kullanıyor. HP bugüne kadar tüm dünyada 776.000 metrik ton elektronik malzeme ve orijinal HP yazıcı kartuşunu geri dönüşüme kazandırmış bulunuyor. HP ayrıca 280 milyon kartuş ve 2 milyardan fazla artık plastik şişeyi de arazilerden uzak tutmuş bulunuyor.
2010 yılından bu yana HP mürekkepli kartuşlarında kullanılan plastik maddeler, yeni ya da daha önce geri dönüştürülmemiş plastik maddelere kıyasla yaklaşık yüzde 33 oranına kadar daha az karbon ayak izi bırakıyor. Toplama, nakliye ve işleme süreçlerinin etkileri dahil edildiğinde bile bu oran değişmiyor. Geri dönüştürülmüş plastik maddelerin kullanımı kartuş üretimindeki su tüketimini de yüzde 89'a oranına kadar azaltıyor.
Enformasyon teknolojileri altyapısı, yazılım, servisler ve çözümler alanında dünyanın en büyük sağlayıcısı olan HP, enerji kullanımı ve atıkların azaltılması konusunda da benzersiz bir konumda bulunuyor. Dünyadaki yaşamı olumlu yönde dönüştürme adına benzersiz bir fırsatın bulunduğunu gören şirket daha fazla sürdürülebilir ürün ve çözümler geliştirme konusunda çalışmayı da sürdürüyor.