HP'den dokunmatik bilgisayar

HP'nin TouchSmart IQ770'i ile geleceğin ev bilgisayarları hakkındaki tartışmalar alevlendi

Son yıllarda ülkemizde de akıllı evler ve donanımlı binalar yapılmaya başlandı. Bilgisayar kontrollü buzdolapları, ısıtma veya aydınlatma sistemleri, güvenlik ve kilit sistemleri gibi pek çok akıllı alet yavaş yavaş evlere dahil oluyor.

Dokunmatik cihazlara geçişin zamanı geldi mi?

Normalde bu sorunun cevabına evet dememiz gerekir. Çünkü günümüz teknolojisi son sürat ilerlerken maliyetler de git gide düşüyor.

Ufak cihazlar bilgisayarcıların vitrinlerini süslemeye başladı bile. Apple bu Haziran ayından itibaren dokunmatik ekranlı iPhone'u da piyasaya sürecek. Ancak bilgisayar sistemlerinin evlerimize dahil edilmesi söz konusu olduğunda henüz fiyatlar pek de öyle yanına yaklaşılır seviyelerde değil.

HP'nin 1800$'lık dokunmatik bilgisayarı da, önümüzdeki yıllarda evlerimizde kullanacağımız sistemler üzerine dönen tartışmaları alevlendirdi.

Bırakın parmaklarınız çalışsın

HP TouchSmart IQ770 dokunmatik ekranı sayesinde resim, müzik, yazılı notlar gibi pek çok şeyi 19 inçlik ekranına parmaklarınızla dokunmak suretiyle getirebiliyor. Aynı zamanda klavye ve fare ile de kontrol edilebilen bilgisayar aslında daha çok mutfak veya oturma odalarına uygun gibi görünüyor. PC, TV ve mesaj tahtasını bir araya getiren sistemin üretilme amacı ise dokunmatik ekranı sayesinde kolayca işlem yapmak olarak belirlenmiş.

Klavye ve mouse tarih mi oluyor?

Ürünün çıkışının ardından pek çok tartışma da yapılmaya başlandı. Yazılımda yer alan bazı hatalar nedeniyle performansı eleştirilen bilgisayarın, buzdolabının üzerindeki sarı post-it kağıtlarından hem çok daha masraflı, hem de yorucu ve zaman alan bir işlem sürecine sahip olduğu ifade ediliyor. Öte yandan, üzerine Vista da yüklenebilen bilgisayarın belki de klavye ve fare kullanımına son verecek yeni bir teknolojinin ara basamağı olacağı da konuşulanlar arasında.

Sistem özellikleri ise şöyle;

  • AMD Turion™ 64 X2 Dual-Core TL-52 işlemci
  • 2048MB DDR2 SDRAM sistem hafızası
  • 320GB sabit disk
  • LightScribe teknolojisine sahip DVD yazıcı
  • Dokunmatik 19 inç geniş ekran LCD
  • 256MB NVIDIA GeForce Go 7600 ekran kartı
  • 1.3 megapiksellik HP WebCam ve tümleşik mikrofonu
  • NTSC TV alıcısı ve HDTV desteği
  • Kablosuz klavye, fare ve Media Center uzaktan kumandası
Sonraki Haber

Forum