Hong Kong, Kripto İçin Pekin’den Onay Aldı

Çinli yetkililerin Hong Kong'un kripto planlarına destek verdiği belirtildi. Pekin'e bağlı yetkililerin Hong Kong'daki kripto etkinliklerine sık sık katıldığı fade ediliyor.

Hong Kong, bireysel yatırımcıların kripto ticaretine yönelik bir adım attı. Yayınlanan istişare raporuna göre bireysel yatırımcılar, Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu tarafından lisanslanan borsalarda, gerekli önlemler ve koşullar ışığında daha büyük token'lar işlem yapabilecek. Hong Kong‘un kripto para birimi merkezi olma planı, Çin hükümetinden bir destek gördü.

Çin, anakaradaki kripto para birimlerine baskı uygularken, son dönemde Hong Kong’un kripto merkezi özlemlerine daha yumuşak bir yaklaşım benimsiyor. Hong Kong hükümeti, kriptoyu düzenlemek ve perakende yatırımcıların Çin’in yaygın kripto yasağına zıt olabilecek doğrudan sanal varlıklara yatırım yapmasına izin vermek için kendi yasa tasarısını sunma fikrini gündeme getirdi. Konuya aşina olan kişilere göre, Pekin yetkilileri bu fikre karşı çıkmadı. Çinli yetkililerin neler olup bittiğini anlamak için sık sık Hong Kong kripto toplantılarını ziyaret ettikleri belirtiliyor.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.
Sonraki Haber

Forum