Honeycomb'da olup iOS'da olmayanlar!
Android 3.0'da var, iOS 4.3'de yok... İşte son Android'in, yeni iOS'u utandırdığı detaylar...
Apple, iPad 2'nin açılışında iOS'un yeni sürümü 4.3'ün de müjdesini vermişti. Ancak iOS 4.3, işletim sisteminde bazı gözden geçirmeler dışında büyük bir yenilik getirmiyor ve Apple, iOS'u yeni bir seviyeye taşıyacak planları hakkında herhangi bir açıklamada da bulunmadı. Android giderek güçlenirken Apple'ın da işletim sisteminde nelerin eksik olduğunu ve bunları ara yüzüne nasıl entegre edeceğini düşünmesi gerekiyor.
Apple'ın gözden kaçırmaması gereken rakipleri arasında HP'nin
bazı anahar özelliklere sahip WebOS'u da var. İşte
Honeycomb'da bulunan ancak iOS'da bulunmayan bazı
önemli özellikler:
Widget'ler ile giriş ekranı daha canlı
Widget'ler, 6 giriş ekranına yerleştirebildiğiniz modüller ve örneğin bir web sitesine veya kaynağa çabucak erişmenizi sağlıyor. iOS'da ise bu durağan ve tek yollu, güncelleştirmeleri almak için öncelikle uygulamayı etkin hale getirmeniz gerekiyor.
Uyarılar ve esnek ayarlar
Uyarıları daha az rahatsız ediyor
iOS'daki uyarılar hala yeterince iyi değil. Bir uyarı ekrana geldiğinde şu an yaptığınız şeyi bırakmanız ve ilgili uygulamaya gitmeniz gerekiyor.
Honeycomb'da ise uyarılar daha az rahatsız ediyor. Bir SMS veya e-posta aldığınızda sağ alt köşede bir uyarı görüyorsunuz. Uyarı bir zaman sonra siz birşey yapmasanız dahi kayboluyor, ve arkasında sadece bir simge bırakıyor. Sağ alt köşeye dokunduğunuzda uyarılar yukarıya doğru genişliyor. Bu da ne olup bittiğini anlamanın kolay bir yolunu bize sunuyor.
Ayarlar: Gelişmiş esneklik
iOS'un basit ve şık olması onu çekici kılıyor. iOS, Honeycomb'ın sunduğu kadar ince ayar seçeneğiyle gelmiyor ve birçok kullanıcı için bu iyi bir şey. Ancak iOS'da daha çok özelleştirme seçeneğinin elimizin altına olması hoş olabilirdi. Örneğin daha kolay uygulama yönetimi ve klasör düzenleme işlevleri sunulabilirdi.
Direkt aktarım sorunu
Direkt aktarımlar
Steve Jobs tarafından 'PC sonrası' olarak adlandırılan iPad'in güncellenmek için PC'ye bağlanma ihtiyacı duyması biraz garip. iPad'e dosya aktarmak, uygulama verilerinizi yedeklemek, müziğinizi eşitlemek için de onu PC'ye bağlanmanız gerekiyor.
Ayrıca iTunes'un sıkı bir şekilde gözden geçirilmesi ve dosya yönetimi ile yedekleme işlerini de yapabilmesi gerekiyor.
Dosya yönetimi direkt olarak iPad üzerinde yapılabilseydi bu kullanıcılar için oldukça faydalı bir işlev olabilirdi. iOS'un direkt dosya aktarımı yapmaması kullanıcılar için giderek daha büyük bir sorun halini alıyor.