Honda'dan elektrikli araçlar için bir önemli adım daha: Yeni bölüm kuruyorlar

Honda, elektrikli araç pazarında varlığını hissettirmek için önemli bir adım daha atarak yen bir bölüm kuracağını duyurdu.

Honda tarafından yapılan açıklamada, şirketin elektrikli araçların, depolama ve üretim de dahil olmak üzere diğer elektrikli ürünlerin geliştirilmesine adanmış yeni bir bölüm kurduğu duyuruldu. Japon otomobil üreticisi, bugüne kadar EV'ler alanında pazarın geri kalanından biraz geride kaldığı düşünülüyor.

Geçtiğimiz yıl Honda, 2030 yılına kadar tamamen elektrikli 30 aracı piyasaya sürme amacı ve aynı zamanda yılda 2 milyon EV'den fazla üretim hacmine ulaşma hedefi de dahil olmak üzere ürün yelpazesini elektriklendirmek için belirlediği geniş planları duyurmuştu. Ayrıca şirket, önümüzdeki on yıl boyunca elektriklenme için otomotiv bölümü genelinde 40 milyar dolar ayırdı. Ancak robotlar, kişisel ulaşım seçenekleri ve uzay tabanlı teknolojiler de dahil olmak üzere diğer elektrikli ürünlerin geliştirilmesi de bu bütçeye dahil.

Honda, bu ayın başlarında CES fuarında, Sony ile ortak bir şekilde EV'ler geliştirmek için girişimi olan yeni markası “Afeela”yı da tanıttı ve ilk prototip araçlarını sergiledi. Kuzey Amerika'da 2026'da başlayacak sevkiyatlarla birlikte ilk Afeela arabaları için ön siparişlerin 2025'te başlatılması planlanıyor.

Honda'daki yeni özel elektrik bölümü 1 Nisan'da çalışmalarına başlayacak ve şu anda şirket içi organizasyon yapısının çeşitli bölümlerine yayılmış olan şirket içindeki kaynakları bir çatı altında toplayacak. Ayrıca Honda, Kuzey Amerika ve Çin'de orta ve büyük boyutlu EV'leri pazarlamayı planladığını ve dünyanın geri kalanındaki seçeneklerinin çoğunu küçük ve orta boy otomobillerin oluşturduğunu söyledi.

Sonraki Haber

Forum