Hogwarts Legacy, sadece iki haftalık satışı ile dudak ısırttı

Uzun bir bekleyişin ardından 2 hafta önce yayınlanan Hogwarts Legacy, bu sürede yakaladığı satış başarısı ile adeta dudak ısırttı.

Harry Potter'ın büyücülük evreninde geçen, Avalanche Software tarafından geliştirilen ve Warner Bros. Games tarafından yayınlanan Hogwarts Legacy oyunu, yayınlanmasından sadece 2 hafta sonra 12 milyondan fazla kopya satarak önemli bir başarıya imza attı. Bu etkileyici sayıya, oyunun PC ve mevcut nesil platformlarda 10 Şubat'ta piyasaya sürülmesinden iki hafta sonra ulaşıldı.

Variety'nin haberine göre oyun, yayıncıya küresel satışlar yoluyla 850 milyon dolar gelir kazandırdı ve bu, Hogwarts Legacy’yi şirketin şimdiye kadarki en büyük oyunu yapmak için yeterli. Hogwarts Legacy, 1,28 milyon eşzamanlı izleyici ile Twitch'te de en çok izlenen tek oyunculu oyun rekorunu elde ederek rekor kırmış durumda.

Steam’de ise, Hogwarts Legacy'nin hem eşzamanlı oyuncularda (879.308 oyuncu) hem de en çok satanlar listelerinde etkileyici noktalara tırmandığını görüyoruz.

Warner Bros., Variety ile birkaç ek istatistik de paylaştı. Buna göre oyuncular, 10-21 Şubat tarihleri arasında oyunda 267 milyon saat geçirdi.

Bu etkileyici başarı, diğer platformlar da devreye girdiğinde daha da büyüyebilir. Xbox One ve PlayStation 4 sürümü, 25 Temmuz'da, Nintendo Switch sürümü ise 4 Nisan'da piyasaya sürülecek.

Sonraki Haber

Forum