Hitler şakaları YouTube'da neden yasaklandı?

Hitler paradilerinin YouTube'da yasaklanmasının nedeni ortaya çıktı: İşte ilk ağızdan o neden...

Downfall adlı filmi izlediyseniz Adolf Hitler'i canlandıran Bruno Ganz'ın ne kadar muhteşem bir oyunculuk çıkardığını da hatırlarsınız.

Hem görünüş hem de kişilik olarak Hitler'i inanılmaz bir şekilde canlandıran Ganz'ın filmde oynadığı bazı kareler Youtube'da altyazı ile bir parodi haline dönüştürülüyordu. Basit bir şekilde filmin altına alt yazı koyularak hazırlanan parodilerde Hitler, Michael Jackson'ın ölümü ya da herkesi mağdur eden PS3 bug'ı gibi güncel olaylardan bahsediyordu. Bazen de StarCraft II'nin gecikmesinden... Ancak bu parodiler, geçtiğimiz günlerde, film şirketinin şikayeti üzerine bir bir YouTube'dan kaldırıldı. Bu yasağın nedeni ise şimdi ortaya çıktı.

İşe Hitler yasağının 2 nedeni!

Filmin yapımcı şirketi Constantin Film, bu sansürün ardından ilk kez, geçtiğimiz günlerde konuştu. Firma adına açıklama yapan Martin Moszkowicz bu kararın hem olumlu hem de olumsuz tepkileri beraberinde getirdiğini söyledi. Bu kararı almalarında iki neden olduğunun altına çizen Moszkowicz, her şikayet konusu parodiyi tek tek incelemekten bıktıklarını, bu yüzden ilgili videoların tamamnın yayından kaldırılmasına karar verdiklerini söyledi.

Bu kararı vermelerindeki 2 nedene gelince... İlki, parodilerde adı geçen şirketlerin bundan rahatsız olması ve sık sık şikayette bulunması, ikincisi ise, Yahudi grupların bu videolara tepki göstermesi. En azından Moszkowicz, yasak kararının işte bu 2 nedenden dolayı alındığını söylüyor...

Bu arada Moszkowicz, filmi izleyenlerden, YouTube'daki parodileri kaldırdıktan sonra çok olumlu tepkiler aldıklarını da sözlerine ekliyor. Yani Downfall'u izleyenler, bu parodilerden en çok rahatsız olan film gibi görünüyor...

Sonraki Haber

Forum